BLESKOVĚ
Recepty 08. 01. 2020 PDF Tisk

Zimní salát s růžičkovou kapustou a granátovým jablkem

Po svátcích je čas najet zpět na kvalitní stravu. Syrové saláty v zimě nejsou příliš vhodné. Teplé saláty, které obsahují obiloviny, luštěniny a pečenou zeleninu jsou ale výborné. Vyzkoušejte!

Zimní salát s růžičkovou kapustou a granátovým jablkem

Porce: 4

Doba přípravy: 60 min

Označení: Vegetariánské, veganské.

Ingredience

  • 120 g špenátových listů
  • 150 g quinoy
  • 200 g dýně Hokkaido
  • 200 g růžičkové kapusty
  • zrníčka z 1/2 granátového jablka
  • 40 g pekanových ořechů
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • citrónová šťáva
  • 1 lžíce dijonské hořčice

Postup

  1. Quinou propláchněte několikrát horkou vodu a poté ji dejte vařit s dvojnásobným množstvím osolené vody.
  2. Dužinu dýně pokrájejte na menší kousky a ty dejte na plech vyložený pečicím papírem. Růžičkovou kapustu očistěte, pokrájejte na čtvrtky a taktéž dejte na plech. Zakápněte olejem, osolte, opepřete a pečte zhruba 20 min při 200 °C.
  3. Špenátové listy properte pod tekoucí vodou a v misce si připravte zálivku. Smíchejte 5 lžic olivového oleje, 1 lžíci citrónové šťávy a lžíci hořčice. Osolte, opepřete a vidličkou vyšlehejte do kompaktní konzistence.
  4. Hotovou quinou načechrejte vidličkou a dejte do větší mísy. Přidejte špenátové listy, pečenou zeleninu, zrníčka granátového jablka a ořechy. Nakonec vše zalijte zálivkou a jemně promíchejte.
  5. Salát rozdělte do misek a podávejte.