Porce: 4
Doba přípravy: 60 min
Označení: Vegetariánské, veganské.
Ingredience
- 120 g špenátových listů
- 150 g quinoy
- 200 g dýně Hokkaido
- 200 g růžičkové kapusty
- zrníčka z 1/2 granátového jablka
- 40 g pekanových ořechů
- olivový olej
- sůl, pepř
- citrónová šťáva
- 1 lžíce dijonské hořčice
Postup
- Quinou propláchněte několikrát horkou vodu a poté ji dejte vařit s dvojnásobným množstvím osolené vody.
- Dužinu dýně pokrájejte na menší kousky a ty dejte na plech vyložený pečicím papírem. Růžičkovou kapustu očistěte, pokrájejte na čtvrtky a taktéž dejte na plech. Zakápněte olejem, osolte, opepřete a pečte zhruba 20 min při 200 °C.
- Špenátové listy properte pod tekoucí vodou a v misce si připravte zálivku. Smíchejte 5 lžic olivového oleje, 1 lžíci citrónové šťávy a lžíci hořčice. Osolte, opepřete a vidličkou vyšlehejte do kompaktní konzistence.
- Hotovou quinou načechrejte vidličkou a dejte do větší mísy. Přidejte špenátové listy, pečenou zeleninu, zrníčka granátového jablka a ořechy. Nakonec vše zalijte zálivkou a jemně promíchejte.
- Salát rozdělte do misek a podávejte.