Recepty 27. 11. 2019 PDF Tisk

Pikantní mrkvová polévka s kari

Pokud vám najednou doma přebývá mrkev, připravte z ní mrkvovou polévku. Je plná betakarotenu, rostlinného prekurzoru vitamínu A, které vaše tělo určitě ocení.

Pikantní mrkvová polévka s kari

Porce: 4

Doba přípravy: 30 min

Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 350 g očištěné mrkve
  • 1 menší červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 ml ovesné smetany
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička kari
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Mrkev nakrájejte na kolečka, cibulku pokrájejte na menší kousky a vše krátce orestujte na olivové oleji v hrnci.
  2. Přidejte kari, zázvor, mletý pepř a špetku soli. Vše zalijte vývarem a vařte 15 min na mírném plameni.
  3. Poté přilijte ovesnou smetanu a krátce povařte.
  4. Polévku stáhněte z plotny a rozmixujte ji tyčovým mixérem. Podle konzistence ještě přilijte případně trochu vody.
  5. Dochuťte solí a pepřem a můžete podávat.

 

Objednat předplatné