Recepty 15. 01. 2020 PDF Tisk

Kapustové placičky s krémovým křenovým dipem

Kapusta není mezi lidmi moc oblíbeným typem zeleniny a to je škoda. Schovejte ji do placiček a ve finále ji v nich ani nepoznáte. S pikantním křenovým dipem jsou placičky opravdu výborné.

Kapustové placičky s krémovým křenovým dipem

Porce: 4

Doba přípravy: 45 min

Označení: Vegetariánské.

Ingredience

  • 1 menší hlávka kapusty
  • 200 g marinovaného tofu
  • hladkolistá petrželka
  • 4 vejce
  • 50 g špaldové mouky
  • 4 lžíce kukuřičné strouhanky
  • 1 lžíce ghí nebo řepkového oleje
  • 1 malá červená cibulka
  • sůl, pepř
  • řepkový olej na smažení

Na dip

  • 150 g creme fraiche (např. Philadelphia)
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce nastrouhaného křenu
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup

  1. Nejprve připravte kapustové listy, omyjte je, pokrájejte na menší kusy a povařte ve vroucí vodě zhruba 4 minuty. Poté kapustu zmixujte v mixéru spolu s marinovaným tofu do hrubé směsi.
  2. Směs přendejte do mísy, osolte, přidejte nasekanou petrželku, nasekanou cibulku, vejce, lžíci rozpuštěného ghí a na závěr mouku. Vypracujte kompaktní směs. Podle konzistence přidejte trochu horké vody nebo ještě mouku.
  3. Směs dejte na chvíli do lednice a mezitím si připravte dip. V misce vyšlehejte krémový sýr s trochou mléka, nastrouhaným křenem a nasekanou jarní cibulkou. Pro zjemnění přidejte lžíci olivového oleje. Dejte uležet do lednice.
  4. Na pánvi rozpalte řepkový olej a lžící tvořte placičky, které ještě jako kuličku obalte v kukuřičné strouhance. Smažte je z obou stran do zlatova. Poté je nechte odpočinout na papírových utěrkách.
  5. Placičky podávejte s připraveným křenovým dipem.

 

Objednat předplatné