Vesmírný vysavač aneb když cítím, že je toho moc

Je důležité umět si udělat čas na odpočinek. Volně dýchat. Zastavit se a mít chvilku pro sebe. Až budete cítit, že jste zahlcení věcmi a informacemi, zapněte vesmírný vysavač...

Odevzdejte svůj strach a „duchovnost“

Vždycky jsem měl strach projevit se. Byl to můj vnitřní pocit, který s mým vnějším projevem moc nesouvisel. Jako bych balancoval mezi světlem a stínem a vyvažoval jeden pocit druhým. Byl jsem závodník v atletice, který chtěl vyhrávat. Byl jsem tanečník, který chtěl stát na stupních vítězů a zářit. Byl jsem cílevědomý, s mladickou vášní, urputný, a přitom málokdo tušil, že pro mě je radostí samota, pobývání v kruhu nejbližších přátel, a má vnitřní spokojenost se zakládá na jednoduchosti a „sezení v koutě“. 

Jednoduchost, obyčejnost a vděčnost

„Víš, to je složité.“ „Nějak se mi to zkomplikovalo.“ Anebo třeba: „Je to příliš obyčejné, nudné.“ Tohle slýcháme často. Jako bychom toužili po tom, aby náš život byl stále pestrý, zajímavý, chceme vzrušení. Jsme vlastně tak trošku závislí na akci. A někdy i na dramatech.

Otisk vlastního já

Otisk a odraz se zrcadlí v každém z nás a v každém, s kým sdílíme „prostor“. Bylo by zvláštní, kdyby otisk lektora nezůstával v jeho lekcích. Proto každý jednotlivec rezonuje s určitým kolektivem a díky bohu za to.

Trendy v jídle

Naší jedinou jistotou je, že vše podléhá změně. Jaké jsou ty nejnovější změny, které nás čekají?

Nové lepší zvyky a můj jógový rituál

Letošní jaro nezačalo pro nás lidi zrovna nejšťastněji. Období, kdy se vše probouzí po dlouhé zimě, jaro, které příroda bere jako nový začátek, kdy sluneční paprsky nabírají na síle, stromy kvetou, rodí se nová mláďata, jsme my byli nuceni trávit zavření doma v karanténě nebo v horším případě bojem s nevypočitatelnou nemocí. Ale už obraťme list!

Feng-šuej recepty pro zeleň u vás doma

Kvetu. Kveteš. Kveteme. Květen. Tento měsíc rozkveťte. Vy i váš domov. Rostliny vnáší do domovů život a v místnostech se zelení lépe proudí energie. Následující recepty se vyplatí vařit doma co nejčastěji. Vděčné vám za ně budou nejen vaše zelené krásky v květináči!

Ve vleku

Doba, do které jsme dospěli, je lékem. Je lékem na duši každého z nás a vede nás k návratu k sobě samému vícenež kdykoliv předtím. Každý z nás se dostal jako švihnutím biče do přítomnosti a je v ní a také si tu přítomnost uvědomuje.

Na Lofoty za polárním sluncem

Klaním se Matce přírodě a všem živlům za to, jakou krásu zde dokázaly vytvořit. Obdivuji severskou krajinu, její drsnost, přirozenou divokost a nespoutanost. Cítím ohromnou pokoru před lidmi, kteří se v těchto podmínkách naučili žít, přizpůsobili se a našli tu štěstí. Život tady je tvrdý a nic není zadarmo. Ale to jsou právě důvody, pro které se stále vracím.

Jóga online… pro studenty i učitele

Jste-li učitelem jógy, možná vás v minulosti napadlo, že další cestou, jak předávat své znalosti, je některá z online variant výuky. Ať už založení svého YouTube kanálu, výuka přes sociální sítě nebo živé vysílání. Pokud jste naopak studenty, pak jste si určitě tisíckrát řekli: „Proč jezdit přes celé město, mohl bych cvičit doma online.“ Možná k tomu nedošlo, protože jste museli jít vařit večeři, uklízet po dětech nebo odpovědět na urgentní dotaz svého šéfa.