Home office bez prokrastinace aneb Jak si poručit a poslechnout se

Loňský rok mnohým z nás překopal náš pracovní i osobní život vzhůru nohama. Velká část zaměstnavatelů byla nucena nařídit svým zaměstnancům práci z domova. Home office tak ze dne na den přestal být benefitem. Pokud patříte mezi ty, kteří jsou několik hodin denně připojeni na on-line videoschůzkách a jejichž pracovní prostředí se přímo prolíná s tím osobním, možná už v sobě začínáte pociťovat nevoli k dalšímu pokračování. Prokrastinace se pomalu vkrádá do našich životů. Jak tedy zůstat motivováni? Jak si poručit a poslechnout se?

Strava pro náš mozek

Náš mozek je energeticky nejnáročnějším orgánem v těle. Navzdory skutečnosti, že váží pouhých 1,5 kg, spotřebovává přibližně 25 % energie. Většinu této energie si bere z jídla. A tak jako auto, které jede nejlíp na kvalitní pohonné látky, i náš mozek funguje nejlíp, když má k dispozici kvalitní stravu.

Jak si zapamatovat šťastné okamžiky?

Zažíváme poněkud zvláštní dobu, kdy možná jediné, na co se dokážeme soustředit, je zůstat duševně i fyzicky v kondici. Naše mysl ulpívá na tom, aby to celé bylo už za námi a my mohli dál žít tak jako předtím. I v této době ale naše dny ubíhají. Pro každého z nás je dán určitý počet dní. Některé dny minou, aniž po sobě zanechají stopu, jiné si zapamatujeme navždy.

5 nápadů, jak probudit jaro v bytě

I když zima nechce stále odejít a opětovně na nás sype vločky, tak posílám inspiraci, jak si doma zabydlet jaro a nechat svůj interiér vykvést.

#MUJPRIBEH – Iva Jonášová: Jóga v karanténě

Jóga bez jam a nijam je jako špagety bez omáčky, říká rád můj oblíbený učitel a guru Sri Dharma Mittra. Téměř dvaaosmdesátiletý jogín, jenž józe zasvětil celý život a i v době pandemie téměř každý den učí. Když v New Yorku vloni zavřeli studia, Dharma okamžitě přešel do on-line světa...

Václav Krejčík: Nebráním se změnám ani novým věcem

Každý den je teď jiný. Transformace se v našich životech za poslední rok roztočily jako pořádný uragán. Bránit se jim, nebo jít vstříc? A jak je vnímá známý jógový instruktor Vašek Krejčík, kterému i díky nim právě vyšla nová kniha?

Energie Fuerteventury

I v současné době stížených cestovních podmínek a mnoha restrikcí a omezení, je Fuerteventura slunným rájem s příjemnou teplotou a svou rozmanitostí. Restaurace jsou otevřené pouze na terasách, u stolu mohou sedět maximálně 4 lidé, na ulicích a kdykoliv jste v přítomnosti dalších osob je třeba dodržovat nošení roušek. Jinak ale ostrov funguje, včetně obchodů a teras restaurací do 22 hodin, kdy začíná zákaz vycházení. Policie dohlíží nad dodržováním pravidel a dle mé zkušenosti jsou lidé slušní a ohleduplní. Automaticky si nasazují roušky a nikdo je k tomu nemusí nutit...

Co jsou samskáry a jak nás ovlivňují?

Velmi často používáme slovní obrat, že je to náš osud… „Nemohu s tím nic udělat, to už je můj osud.“ Je tomu skutečně tak, a co jsou samskáry, o kterých se dozvídáme při lekcích jógy?

 

Tenerife –⁠ ostrov věčného jara

Cestopis Kateřiny Hilerové o jednom ze sedmi Kanárských ostrovů, o němž se říká, že je celoročně zelený, a na který se autorka vydala ještě v době, kdy ještě bylo možné cestovat dále než za hranice okresu... :)

Benefity a mýty o pití vody s citronem

Jsem si jistá, že jste už slyšeli tvrzení, že pití vody s citronem je prospěšné. Možná tento rituál sami dodržujete. A jaká přesně ta tvrzení jsou? Co je pravdy na tom, že je citronová voda po ránu prospěšná? Opravdu po ní získáte krásnou pleť? Má přidání citronu do vody schopnost měnit pH těla? Jsou to všechno mýty, nebo pravda? Podívejme se na to o něco blíže.