Děti jako naši nejlepší učitelé

Když do našeho života vstoupí děti, náš dosavadní svět se otočí vzhůru nohama. Spoustu energie dáváme do toho, abychom naše dítě správně vychovali. Asi každý rodič by chtěl, aby jeho dítě bylo sebevědomé, silné, slušné, chytré a talentované. Ne jednou se ale stane, že jejich přirozenou touhu projevovat se trochu zabijeme našimi výchovnými metodami, protože „tohle se přece nedělá“.

Jak „zhubnout“ s jógou?

Spousta lidí během lockdownu přibralo: tomu, kdo není zvyklý hýbat se venku a spoléhá se na vnitřní aktivity, v podstatě odpadly zdroje pohybu, které pro něj byly přirozené. Jak se dostat znovu do kondice, do své kůže, a jak přijít na to, že není hubnutí jako hubnutí? Co vlastně ve skutečnosti chceme a máme hubnout a proč?

Potraviny pro kvalitnější spánek

Spánek je velice důležitý ve všech aspektech našeho zdraví a spokojeného života. Dnešní článek je o potravinách, které náš spánek podpoří. Mohou pomoci nejen s usínáním, ale i s kvalitou spánku.

Nový domov, nový začátek

Většina z nás se otřese, když se vysloví „stěhování“. Toto slovo je neodmyslitelně spojeno s hromadou krabic, které se přenáší sem a tam, se zabalováním talířů do papíru a s bolestí zad od přesunování nábytku. Nic pozitivního, že? Není se tedy čemu divit, že stěhování je doprovázeno také jistými obavami – z budoucnosti, ze změny. Pravda ale je, že čas stěhování je naopak skvělou příležitostí nejen pro nový začátek, ale také pro vyčištění mysli, vztahů i šatníku.

Chcete doma více romantiky? Nastěhujte si do vázy květiny

Květinami můžete v prostoru posílit romantiku, krásu a něhu. Velká kytice barevných květů bude tím, čeho si v místnosti všimnete nejdříve. Květ. Ten květ. Květen.

Jak ustát rozvolňování?

Poslední dny otevřely otázku rozvolňování protikoronavirových restrikcí. Většinou se na něj těšíme, u úzkostlivých jedinců něco takového ale může vzbudit obavy – nechce se jim z jejich „ulity“, cítí tlak a napadá je spousta otázek: Zda se začít vídat s lidmi, zda je to bezpečné, zda to po dlouhé izolaci zvládnou? Jak najít zlatý střed, jak s tím pomůže jóga, jak bojovat s úzkostí?

Rány osudu jako hozená rukavice

Během našeho života zažijeme tisíc nepříjemností, které se dají nazvat jako negativní zážitky. Nikdo z nás nechce zažít autonehodu, rozvod, těžkou nemoc nebo smrt blízkého. Ve skutečnosti je to tak, že při sledování zpráv ze světa si v duchu říkáme: „Bože, jen ať se tohle nestane mně!“ Tento životní postoj nás ale drží v zajetí strachu. Ve strachu z toho, aby se nám nestalo něco špatného. A když se nám něco špatného stane, hledáme viníka.

Láska a (ne)souzení

Souzení je v naší společnosti všudypřítomné, důvod, proč to děláme, je ale jednodušší, než si myslíme. Jak to souvisí s prvním májem a jógou?

Home office bez prokrastinace aneb Jak si poručit a poslechnout se

Loňský rok mnohým z nás překopal náš pracovní i osobní život vzhůru nohama. Velká část zaměstnavatelů byla nucena nařídit svým zaměstnancům práci z domova. Home office tak ze dne na den přestal být benefitem. Pokud patříte mezi ty, kteří jsou několik hodin denně připojeni na on-line videoschůzkách a jejichž pracovní prostředí se přímo prolíná s tím osobním, možná už v sobě začínáte pociťovat nevoli k dalšímu pokračování. Prokrastinace se pomalu vkrádá do našich životů. Jak tedy zůstat motivováni? Jak si poručit a poslechnout se?

Strava pro náš mozek

Náš mozek je energeticky nejnáročnějším orgánem v těle. Navzdory skutečnosti, že váží pouhých 1,5 kg, spotřebovává přibližně 25 % energie. Většinu této energie si bere z jídla. A tak jako auto, které jede nejlíp na kvalitní pohonné látky, i náš mozek funguje nejlíp, když má k dispozici kvalitní stravu.