Máte strach z inverzí? Inspirujte se základní obrácenou ásanou!

Jóga podle celebrit: Shweta Kawaatra. Pokročte ve svém cvičení jógy na další úroveň díky této jednoduché pozici.

4. díl Jóga Dnes ON AIR –⁠ rozhovor s Daliborem Štědronským

Další díl našeho podcastu je již k poslechu! Můžete se těšit na interview s Daliborem Štědronským, kterým vás provede opět Zuzka Klingrová. Jakých témat se společně dotkli? 

Regenerace těla po onemocnění covid-19

Prodělali jste v nedávné době onemocnění covid-19? Pak udělejte něco pro své tělo – zkuste jemnou a hravou jógu. Jak nám může právě jóga pomoci v rámci rekonvalescence? 

Staňte se instruktorem jógy v pohodlí domova

Období, ve kterém se právě nacházíme, je pro všechny náročné a zcela narušující komfortní zónu. Učíme se žít nově a jinak, s odlišným přístupem k mnoha skutečnostem. Doba s sebou nicméně přináší i nové možnosti, na které lze pohlížet jako na nové začátky, šance a příležitosti plnit si své sny.

Silné podložky na jógu – skvělá volba pro vaše klouby!

Pokud patříte i vy mezi jedince, kteří tak trochu zápasí s bolestí kloubů, je pro vás silnější podložka tím nejlepším řešením. Klouby vám poděkují!

Sportoviště se bouří proti nařízení vlády cvičit v rouškách

„Nabízíme lekci cvičení v roušce zdarma pro celý poradní tým vlády. Rychle by pochopil, že toto nařízení je absolutně nesmyslné. Pro cvičící to neznamená bezpečí, ale naopak – nejen obrovský diskomfort, ale především zdravotní rizika,“ reaguje na nařízení nosit při cvičení ve vnitřních prostorách povinně roušky, které má začít platit 3. prosince, kdy se Česko přesune do 3. stupně epidemické pohotovosti, Jana Havrdová, prezidentka České komory fitness.

Jak bojovat s dětskou obezitou během lockdownu?

Děti reagují citlivě na stres a ten je často hlavní příčinou přejídání se a následné obezity. Jako přirozený protilék pak může působit jóga – zejména dech vedený do břicha a pránájáma.

Jak vybrat podložku na jógu – velký průvodce

Cítíte se trochu ztraceni ve chvíli, kdy se snažíte vybrat si novou podložku na jógu? Není divu, vyznat se v džungli nabízených podložek vyžaduje nějakou chvíli času pro pátrání. My vám to usnadníme, džunglí jsme již prošli za vás. Stačí pár minut čtení a dozvíte se vše, co potřebujete vědět o materiálech i jednotlivých podložkách.

Rovnováha díky dechu!

Pravidelná praxe pránájámy pomáhá udržet stres na uzdě. Nejedná se o pouhou frázi, sami dobře víte, že když se člověk dostane do stresu, zrychlí se mu dech a tím se celá situace ještě zhorší. Dech nám ale může pomoci mysl i tělo uklidnit, pokud se ho naučíme nejen správně vnímat, ale také používat.

Můžete se naučit jógu, i když jste mimo dosah svého instruktora?

Na tuto otázku je asi víc než příznačná doba! V čase, kdy světem stále hýbe pandemie, je totiž většina (nejen) jógových studií ještě zavřená. I přesto lidé touží posouvat svou praxi dál…