úterý 21. 3. 2023
A je to tady… Dlouhé, pohodové letní dny. Usrkáváte limonádu někde u bazénu? Balíte se na piknik? Sledujete západ slunce na pláži? Snad ano. Jen pozor na vedlejší účinky tohoto období!
Využijte sezonu okurek a borůvek! Připravte si z nich chutný salát, přidejte výraznou chuť plísňového sýra a získáte něco dokonalého! Netradiční vzhled dodá pokrmu šmrnc a zazáříte s ním také během letních oslav.
Tato nepříjemná žlázová porucha se vyskytuje především u žen. Jedná se o podkožní ukládání tuků v oblasti stehen, hýždí, žaludku, předloktí a pod bradou. Jak může v tomto případě pomoci jóga?
Během léta je naše tělo poměrně dost zatěžováno jen tím, že se teploty pohybují výš, než jsme zvyklí. Tím jsme vystaveni většímu riziku celkového přehřátí. Strava je v tomto ohledu velmi důležitá, může nám pomoci a opravdu funguje.
Svěží krém z pomerančů se hodí nejen jako vyvážená svačinka, ale také si ho můžete připravit k snídani. Perfektní volba na léto!
Sezona grilování už je v plném proudu, velký kus léta je ještě před námi, a tak si jistě i vy chcete dopřát s rodinou nebo přáteli nejrůznější pochoutky na grilu. Váháte s těmito letními dobrotami kvůli hubnutí nebo zdravému životnímu stylu? Nemusíte. Máme pro vás několik tipů, jak si tohle léto užít grilovací sezonu naplno, s chutí a bez výčitek!
Víme, že má na náš život vliv mnoho věcí. Od postavení Slunce, Měsíce, planet až po náladu našeho šéfa. Pojďme si dneska říci něco o tom, jak nás ovlivňují samotné měsíce. Na jaké orgány působí, jakou stravu je vhodné volit a jaké ásany zařadit do své praxe.
Léto se na talíři nese nejen ve znamení salátů, ale také různých sendvičů, které se hodí vzít kamkoliv na cestu, na piknik nebo jimi vyřešíte rychlou a zdravou večeři.
Tradiční kofein, či thein nebo guarana začínají být značně „out“ a jejich místo pomalu, ale jistě nahrazují tzv. adaptogeny. Příroda je mocná kuchařka, dala za vznik rostlinám a plodům s nejrůznějšími účinky nejen na lidský organismus. Jedním z úctyhodných adaptogenů je i kořen MACA...
Pomalu popíjejte vodu a naplň se ji až po okraj. Nato rozpohybuj útroby a zbav se vody spodem. Ghéránda samhita I.17.