Jóga zdraví

Diastáza aneb když krása na povrchu nefunguje

Diastáza aneb když krása na povrchu nefunguje

Nádherná vypracovaná těla. Plochá břicha. Uprostřed jasná linie. Na Instagramu je takových fotek celá řada. Vyrýsovaní muži před zrcadlem v posilovně. Krásné štíhlé ženy v ásanách. Až dech z toho přechází, ale jim spíše něco odchází, a to funkčnost jejich těla.

celý článek
Nepoznané je nejhorším zlem

Nepoznané je nejhorším zlem

Neznámé je to, čeho se bojíme nejvíce. Jakmile ale staneme tváří v tvář vlastním obavám, uleví se nám. Proč? Protože musíme náhle nastalou situaci řešit a bereme to zkrátka tak, jak to aktuálně je. Na předchozí strach si většinou ani nevzpomeneme. Ne nadarmo se říká, že když člověka hodí do vody, zkrátka plave. Protože chce přežít.

celý článek
Kešu pomazánka se sušenými rajčaty

Kešu pomazánka se sušenými rajčaty

Jemná chuť kešu oříšků doplněná lahodnou chutí sušených rajčat je skvělým základem pro zdravou pomazánku. Připravte ji k večeři, na svačinu či jako dip.

celý článek
Když nevíte co se sebou...

Když nevíte co se sebou...

Každý den je jiný a i když se zrovna nedaří, užívejte si ho vždy naplno! Úplněk neúplněk...

celý článek
Nevysvětlitelná únava

Nevysvětlitelná únava

Ploužím se domů a mám pocit, že snad každou chvíli usnu. Přemýšlím nad tím, jak může člověk po 8 hodinách pravidelného spánku neustále cítit únavu....

celý článek
Jahelný nákyp s kysaným zelím

Jahelný nákyp s kysaným zelím

V zimních měsících je kysané zelí důležitým zdrojem vitamínu C, které si naše tělo zaslouží nejlépe ze sezónních a lokálních potravin. V kombinaci s jáhlemi a uzeným tofu tvoří vydatný pokrm, který zahřeje a dodá energie pro studené lednové dny.

celý článek
Jídlo jako pokrm pro tělo i duši

Jídlo jako pokrm pro tělo i duši

Stará známá moudrost říká, že nežijete proto, abyste jedli, ale jíte proto, abyste žili. Vaše fyzické tělo je závislé od potravy, která ho vyživuje a dodává mu potřebné stavební látky....

celý článek
Síla qigongu

Síla qigongu

Radost ze života, jasná mysl, silná vůle, zdravé tělo… To jsou jen některé z benefitů, které se už po tisíciletí připisují cvičení qigong (čteme čchi-kunk).

celý článek
Bramboráky

Bramboráky

O bramborácích se často mluví jako o jídle chudých, protože jsou pouze ze základních surovin – brambor, mléka, vajec a mouky. Zde je recept na vylepšenou a hlavně o něco lehčí verzi, ve které chia semínka dodají trochu omega-3 mastných kyselin a lahůdkové droždí zase vitamíny skupiny B.

celý článek
Čerstvé ovoce a zelenina v zimě – je to opravdu takový benefit?

Čerstvé ovoce a zelenina v zimě – je to opravdu takový benefit?

Je leden. Čas, kdy má mrznout. Čas, kdy zemědělská půda odpočívá a načerpává sílu. Přesto všechno se v regálech našich obchodů objevují zářivé jahody, borůvky, maliny, oranžové pomeranče a grapefruity, zralá-nezralá manga, exotické plody červené papriky a zářivě oranžové mrkve, které strávily svůj celý život ve skleníku. Je to přirozené? Může ještě něco takového být zdraví prospěšné?

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket