Jóga zdraví

Květákové placičky

Květákové placičky

Podzimní období, obzvláště listopad, je chudé na kvalitní čerstvou zeleninu. Co vás jednoznačně podrží je buď uskladněná dýně a nebo pěkný kus květáku. Připravte si tradiční jídlo, oblíbené jak u dětí, tak dospělých – květákové placičky.

celý článek
Cukr a jeho vliv na mozek i psychiku

Cukr a jeho vliv na mozek i psychiku

Cukr je poslední roky velmi žhavé téma. Cukr je jed, je to toxická látka, je to látka vysoce návyková, je to něco, čemu bychom se měli ideálně vyhýbat velkým obloukem. Opravdu je to tak žhavé? Ano i ne. Pojďme se podívat, jak na cukr reaguje naše tělo.

celý článek
Co mě naučil můj pes

Co mě naučil můj pes

Ti nejlepší učitelé života nemusí být vždy povolaní učitelé, velmi často jsou to bytosti mnohem prostší...

celý článek
Krémová česnečka

Krémová česnečka

Po bramboračce je česnečka druhou nejvíce tradiční lokální polévkou. Dokáže člověka vytáhnout z nachlazení, z kocoviny nebo jen z pocitu zimnice či špatné nálady...

celý článek
Aquafaba: veganské bílky

Aquafaba: veganské bílky

Před dvěma týdny jsme rozebírali náhražky mléka a mléčných výrobků. Dnes bude ale řeč o surovině, která je zcela přirozená a není nijak zatížena aditivy. S blížícím se časem Vánoc ji určitě uplatníte...

celý článek
Co udělá pravidelná „každodenní“ praxe jógy za 2 týdny?

Co udělá pravidelná „každodenní“ praxe jógy za 2 týdny?

Co se stane, když se budete věnovat po dobu dvou týdnů pravidelné praxi domácí jógy? Možná ani nevíte, že můžete udělat víc, než by vás kdy mohlo napadnout…

 

celý článek
Jahelník s jablky a sušenými švestkami

Jahelník s jablky a sušenými švestkami

Jáhly patří k nutričně velmi zajímavým potravinám. Podzimně vyladěný, vydatný a příjemně sladký jahelník je výbornou snídaní, ale i skvělou svačinou do krabičky. 

celý článek
Tuky – tukofóbie je pryč, oslavujme!

Tuky – tukofóbie je pryč, oslavujme!

Dlouhá léta bylo tukům dáváno za vinu, že pomalu a jistě roste počet obézních lidí na této planetě. Vejce byla tabu, máslo bylo tabu a light potraviny zažívaly boom. Ghí ještě nikdo neznal. O dvě dekády později tuky milujeme a zdravý rozum se opět navrací...

celý článek
Suchá váta

Suchá váta

Babí léto je minulostí, podzim je již definitivně zde a nabírá na síle. Dny se krátí, venkovní teploty klesají, obloha je častěji zatažená a fouká stále silnější studený vítr. Přebírá nadvládu přírodní síla (dóša), která je primárně tvořena z éteru (prostoru) a vzduchu a kterou ajurvéda nazývá vátou.

celý článek
Tofu tikka masala

Tofu tikka masala

Tikka masala patří k jedněm z nejvíce oblíbených indických pokrmů, které si převzal západní svět. Základem celého receptu je směs koření, které dodává pokrmu autentickou chuť. Pokud už vše doma jednou máte, budete ho vařit zas a znova. Zde je recept na vegetariánskou verzi.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket