Dhautí jazyka - zlepší chuť i příjem prány

Důkladná očista je v hathajóze jedním ze základních pilířů zdraví. A to jak tělesného, tak i duševního. Protože jóga chápe očistu těla jako prostředek nutný k chůzi a vykonávání dalších důležitých úkonů, nikoliv pouze zevně, jako západní člověk. I z toho důvodu jsou tak zápaďany některé její techniky často vnímány s odporem, či alespoň s ostychem.

Máte se opravdu rádi, znáte svoji sebehodnotu?

Sebeláska a sebehodnota, jsou jedny z nejdůležitějších témat našeho života. Dalo by se říct, že je to alfa a omega spokojeného žití. Ať už se jedná o vztahy, práci, naše sny, cíle nebo obecný pohled na svět, vše se odvíjí od toho, jestli se máme rádi a známe svoji hodnotu.

Leden: měsíc ve znamení močového měchýře a vody

A je to tady. První měsíc nového roku, který jde ruku v ruce s elementem vody a funkcí močového měchýře, jemuž budeme v tomto díle věnovat pozornost. Leden je jinovým časem, kdy se všechna energie uchovává a pohyb směřuje dolů. Dáváte-li si na Nový rok předsevzetí, že se o sebe budete lépe starat a věnovat vyšší pozornost svému zdraví, tak je tato série dílů pro vás ta pravá. Jdeme na to.

Silvestrovské chuťovky: Polentové mini pizzy s parmezánem a sušenými rajčaty

Pizza je rychlé a vděčné jídlo pro všechny, minipizzy jsou stejně tak rychlé a vděčné pochoutky na nejrůznější posezení. Pojďte je ale udělat jinak - bez listového těsta! Vytvoříte tak mnohem zdravější verzi, v žádném případě ne ale méně chutnější.

Nový rok, nové já ...(?)

Možná jste do nového roku vstoupili s nějakými předsevzetími. My lidi to tak často děláváme, i když podvědomě tušíme, že to nemusí dopadnout a možná i víme, že je nedodržíme.
Je druhý měsíc nového roku a ruku na srdce - jak jste na tom s plněním předsevzetí vy?

Vánočně prostřeno ve veganském stylu

Veganské Vánoce již nehalí opar exotiky a nevšednosti jako před pár lety. Milovníků rostlinné kuchyně přibývá, podobně jako receptů, tipů a rad, jak tento životní styl praktikovat snadno, zdravě a hravě. Přesně takové mohou být i veganské Vánoce – ve skutečnosti se od těch tradičních v mnohém neliší.

Jsme v měsíci prosinec - měsíci očekávání, lásky a naděje

Adventní období téměř končí a spolu s ním se připomínají tradice, které jsou s touto neobyčejnou dobou spjaty a jež dodržovaly již generace před námi. Možná právě to jim dává jejich hloubku a sílu, pro které je tak zbožňujeme.

Vanilkové rohlíčky

Umíte si představit Vánoce bez vanilkových rohlíčků? Že ne? Kuchaři z Jíme zdravě také ne a proto pro vás připravili tento výborný recept na vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky, na kterých si pochutnáte a ještě budete mít dobrý pocit, že mlsáte zdravě. :-)

Celozrnná vánočka

Připravte si celozrnnou vánočku podle kuchařů z Jíme zdravě. Tento vánoční recept a mnoho dalších receptů najdete v kuchařce Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Vánoce nejsou obžerstvím, ale radostí ze sdílené vzájemnosti

Patříte do klubu těch, kteří si každoročně slibují, že od ledna se začnou držet, zhubnou a konečně skoncují se starými zlozvyky? A řadíte se také k těm, kterým se to pravidelně nedaří? Nic z toho nemusíte zažívat, stačí jen změnit svůj pohled na Vánoce a adventní období, které jim předchází.