Nový rok, nové já ...(?)

Možná jste do nového roku vstoupili s nějakými předsevzetími. My lidi to tak často děláváme, i když podvědomě tušíme, že to nemusí dopadnout a možná i víme, že je nedodržíme.
Je druhý měsíc nového roku a ruku na srdce - jak jste na tom s plněním předsevzetí vy?

Vánočně prostřeno ve veganském stylu

Veganské Vánoce již nehalí opar exotiky a nevšednosti jako před pár lety. Milovníků rostlinné kuchyně přibývá, podobně jako receptů, tipů a rad, jak tento životní styl praktikovat snadno, zdravě a hravě. Přesně takové mohou být i veganské Vánoce – ve skutečnosti se od těch tradičních v mnohém neliší.

Jsme v měsíci prosinec - měsíci očekávání, lásky a naděje

Adventní období téměř končí a spolu s ním se připomínají tradice, které jsou s touto neobyčejnou dobou spjaty a jež dodržovaly již generace před námi. Možná právě to jim dává jejich hloubku a sílu, pro které je tak zbožňujeme.

Vanilkové rohlíčky

Umíte si představit Vánoce bez vanilkových rohlíčků? Že ne? Kuchaři z Jíme zdravě také ne a proto pro vás připravili tento výborný recept na vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky, na kterých si pochutnáte a ještě budete mít dobrý pocit, že mlsáte zdravě. :-)

Celozrnná vánočka

Připravte si celozrnnou vánočku podle kuchařů z Jíme zdravě. Tento vánoční recept a mnoho dalších receptů najdete v kuchařce Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Vánoce nejsou obžerstvím, ale radostí ze sdílené vzájemnosti

Patříte do klubu těch, kteří si každoročně slibují, že od ledna se začnou držet, zhubnou a konečně skoncují se starými zlozvyky? A řadíte se také k těm, kterým se to pravidelně nedaří? Nic z toho nemusíte zažívat, stačí jen změnit svůj pohled na Vánoce a adventní období, které jim předchází.

Zdravé vánoční cukroví: Mrkvové sušenky (pečené) a Mandlová srdíčka (nepečená)

Každý má své oblíbené druhy vánočního cukroví. Byla by ale škoda skončit jen u klasických druhů. Zkuste třeba mrkvové sušenky nebo skvělá mandlová srdíčka, vhodná nejen pro milovníky nepečených verzí cukroví.

Prosinec: měsíc ve znamení tlustého střeva a kovu

V díle listopadovém jsme si tlusté střevo již zmiňovali, a to v souvislosti s plícemi. Plíce podobně jako tlusté střevo jsou detoxikačním orgánem a jdou spolu ruku v ruce. O plicích se více dočteme v listopadovém díle, dneska se chci zaměřit právě na tlusté střevo, které je v prosinci nejvíce ohrožené. Jak ho podpořit a čemu se vyhnout? Tak jdeme na to!

Jóga a hrudní páteř: Jak otevřít své srdce?

Hrudník dostává na podzim zabrat. Je nám zima, choulíme se do sebe, hrbíme se, bolí nás mezi lopatkami, píchá nás na hrudi, bojíme se otevřít se chladně se tvářícímu světu. Jaké polohy zařadit do praxe, abychom to rozpustili? Jak na vnitřní praxi otevření se?

Síla myšlenky – co si do života přineseme silou myšlenky

Co kdyby vám někdo řekl, že vaše myšlenky, to, co vám neustále proudí hlavou, může změnit kvalitu vašeho života? Změnilo by se něco na tom, jak smýšlíte o věcech i sami o sobě?