Jóga zdraví

Pikantní dýňová polévka se zázvorem

Pikantní dýňová polévka se zázvorem

Dýňová polévka je symbolem podzimu. Můžete ji připravit na mnoho způsobů a nikdy nešlápnete vedle. Máme pro vás recept na pikantnější verzi, o to více ale zahřeje.

celý článek
Dýně Hokkaido

Dýně Hokkaido

Dýně jsou symbolem nastupujícího podzimu. Co pro nás znamená dýně z pohledu výživy? A jak si ji nejlépe vychutnat?

celý článek
Ájurvédské tipy na podzim

Ájurvédské tipy na podzim

Co nám ájurvéda radí s nastupujícím podzimním obdobím? Pozor by si měly dát zejména váty....

celý článek
Jablečné chutney

Jablečné chutney

Sezóna jablek je v plném proudu. Koláče, štrůdly nebo přesnídávky a pyré jsou klasikou. Vyzkoušejte si připravit i chutney, které se skvěle hodí k podzimním pečeným pokrmům.

celý článek
Pracharanda – přírodní sladidlo z hrušek

Pracharanda – přírodní sladidlo z hrušek

Už jste slyšeli o pracharandě? Melasa, sladěnka, rapadura...to všechno jsou již zcela běžná a známá sladidla. Pracharanda tak trochu na své znovuobjevení čeká. Připravit si ji můžete i doma a pak už si ji zcela jistě oblíbíte.

celý článek
Energie babího léta

Energie babího léta

Máme poslední možnost, jak si užít příjemné venkovní teploty, zajógovat v parku nebo si jít zaběhat jen tak v tričku. Příroda nás přímo vybízí k procházkám. Přišel ideální čas na dovolenou strávenou brouzdáním po horách, neboť hlavní sezóna skončila, děti jsou ve školách a turistické cesty se postupně vylidňují...

celý článek
Bramborové šišky se švestkovým rozvarem

Bramborové šišky se švestkovým rozvarem

Dvě aktuální sezónní potraviny – brambory a švestky – můžete spojit do dokonalé sladké večeře nebo pomalé víkendové snídaně.

celý článek
Švestky – první vlaštovky nadcházejícího podzimu

Švestky – první vlaštovky nadcházejícího podzimu

Čerstvé švestky a jejich dvě další podoby – švestky sušené a povidla – jsou oblíbené suroviny, bez kterých si naše babičky nedokázaly představit koláče, knedlíky a ani další pochutiny. Pojďme se na švestky podívat pod lupou.

celý článek
Hledejme štěstí pomocí jógových ásan

Hledejme štěstí pomocí jógových ásan

Štěstí je, když to, co si myslíme, to, co říkáme, a to, co děláme, je v harmonii.

– Mahátma Gándh

celý článek
Špaldoto s liškami

Špaldoto s liškami

I tento týden pokračujeme v houbové krasojízdě! Tradiční obilovina špalda si s houbami skvěle rozumí a díky nízkému glykemickému indexu vás tento pokrm opravdu zasytí...

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket