BLESKOVĚ

Lehký zeleninový koláč s tvarohem

Pokud máte rádi lehké slané koláče, které ale umí také zasytit, vyzkoušejte tento recept plný tvarohu, rajčat a cukety!

Pratjáhára – jógové stažení smyslů

Některé krije vedou k hluboké koncentraci a i k určitým meditativním prožitkům na základě kontroly smyslů. Kdo má potíže s meditací, ten by měl využívat tyto přípravné krije, neboť právě ony jsou mostem od vědomého myšlení k vyšším meditativním stavům...

Letní slunovrat – dveře se létu otvírají

Doba magických zaříkávání a zvyklostí, kdy se příroda ocitá na prahu nejhojnějšího času. Oslavujeme vrcholící sílu slunce a jeho životadárnou energii, bez které by nebyl život na zemi možný. Přivítejme čas zrání, hojnosti a sklizně. Jaké rituály se používaly v čase nejdelšího dne a nejkratší noci?

Omeleta s uzeným lososem a tvarohem

Omeleta se dá připravit na tisíc způsobů. My pro vás jeden z nich máme a je to chuťová bomba! Vytvořte si z této klasické rychlovky top hlavní jídlo.

Meruňky – oranžové ovoce, které Češi milují

Meruňky jsou takoví poslové léta, patří mezi jedno z prvních typů ovoce, které si během letní sezóny užíváme. V kuchyni je nejčastěji používáme na plněné knedlíky nebo typickou, oblíbenou bublaninu. Jak si stojí na poli výživy?

Bolesti zad a jak na ně?

Všichni to známe, ráno se vzbudíme a nemůžeme se pohnout. Bolesti zad trápí téměř každého z nás. Důvod je především v celkové aktivitě či případné neaktivitě. Ta se pak odrazí na vitalitě a tom, jak se cítíme.

Mrkvovo-ředkvičkový salát s kozím sýrem

Chcete si pochutnat na neobvyklém svěžím salátu? Hodí se konzumovat samostatně i jako lehká příloha. Zkuste ho!

Kedlubna – nenápadná, ale všestranná zelenina

Sezóna kedlubny začíná v květnu a končí na podzim. Možná jste si již všimli, že na trzích se spolu s ředkvičkami vypíná na prvních místech. Tato zelenina je na první pohled obyčejnou košťálovou zeleninou, schovává v sobě ale mnoho dobrého.

Ztráta času v kontextu mezilidských vztahů: Jak poznat, kdy je třeba jít dál?

Netravte čas s lidmi, u nichž jej vnímáte jako ztrátu. Jenže co když se jedná o někoho, kdo vám býval blízký? O přítele, s nímž jste se vídali každý den a najednou si nemáte co říci? Jak to vyřešit v souladu s ahinsou a satjou? Pravdivě, otevřeně, ale abyste člověka neranili? Zapírat se a dál se stýkat, i když se vám do toho vůbec nechce? Nebo promluvit? Ale co říct, jak to vysvětlit?

Treska s pohankou a rajčaty

Vychutnejte si tuto netradiční kombinaci ryby a pohanky jako lehký oběd nebo příjemnou večeři.