Pomazánka z červených fazolí

Během léta často saháme po lehčích pokrmech, a hlavně chceme, aby byly rychle hotové. S tím můžou pomoci třeba pomazánky. Zkuste tuhle pikantní luštěninovou. Potěší k večeři, na svačinu nebo i jako chuťovka během posezení s přáteli.

Skrytá síla fermentace

Fermentované potraviny se staly hitem posledních let. Je to skvělý způsob, jak jednak prospět svému zdraví a navíc si i skvěle pochutnat. Mimo oblíbené „kvašáky“ se velké oblibě těší i méně známé pokrmy, jako je tempeh, pickles a nebokombucha. Že jste o nich neslyšeli? Seznamte se a rovnou si připravte jeden lahodný kvašený nápoj doma!

Frittata s bramborami a cuketou

Pokud nevíte, co byste si připravili rychlého třeba k večeři, ideální volbou je frittata. Rychlovka, do které můžete přidat cokoliv podle chuti. My pro vás máme tentokrát svěží letní verzi s cuketou.

Nootropika aneb Povolený hack pro náš mozek

Ve filmu Všemocný objeví Bradley Cooper zázračnou pilulku, která mu umožní fungovat na úplně jiných dimenzích mozku než u normálních lidí. Dokáže si vše zapamatovat, není téměř unavený, je sebevědomý, pohotový a úspěšný.

Úplněk ve znamení Střelce a nových cest

Energie střelce je ohnivá a vládne jí planeta Jupiter, která je planetou štěstí a rozvoje. V tomto úplňku můžeme cítit více než kdy jindy, že potřebujeme svobodu, budeme chtít více cestovat a pociťovat radost a optimismus ve všech buňkách svého těla.

14.6.2022 od 13:51 hodin

Bezlepkový koláč s rebarborou

Sezona rebarbory právě vrcholí, proto neváhejte a využijte ji do nějaké dobroty! Klasikou je koláč, který vyniká svou sladkokyselou chutí. Dnes pro vás máme rychlou verzi tohoto dezertu, který je bez lepku a obohacený vločkami a semínky.

Fresh a smoothie - dvě strany jedné mince

Čerstvé ovocné/zeleninové šťávy, fresh džusy, a mixované ovocné/zeleninové nápoje, smoothies, válcují české stravování již několik let. S rozmachem zdravé výživy, který poslední roky zažíváme, jsme si je nejdříve začali kupovat a posléze i vyrábět ve velkém doma.

Ředkvičkový salát s mungem a jarní cibulkou

Skvělá lehká svačinka nebo příloha, kterou máte hotovou raz dva a je plná svěžích jarních surovin.V jednoduchosti je síla!

Desatero rad, jak efektivně neplýtvat potravinami

Plýtvání. To je něco, co je doslova poznávacím znamením mnoha lidí z vyspělých států. Naštěstí nám často už ale záleží na tom, kolik potravin opravdu potřebujeme, a ne kolik chtějí naše oči a náš chtíč. Milióny tun potravin ročně se vyhodí – bez užitku, jen tak, a velká část by jistě zvládla nasytit tam, kde je nedostatek.

Krém z chřestu a kedlubny

Přestože teploty venku stoupají, našemu trávení udělá dobře teplý pokrm, třeba tento skvělý krém. Sezóna chřestu je v plném proudu, využijte ho tedy do polévky! Potřebovat budete jen pár surovin. Zkuste krém také jako snídani!