Jóga zdraví

Krása v nedokonalosti potravin

Krása v nedokonalosti potravin

Když se ve vztahu k jídlu řekne krása v nedokonalosti, okamžitě se mi vybaví křivě ukrojený krajíc čerstvého chleba, srandovně narostlá mrkev nebo poctivá jahoda s typickým seskupením semínek na jedné straně. Bohužel tu „krásu“ neocení každý strávník či spotřebitel, a to je škoda...

celý článek
Podzimní zahřívání

Podzimní zahřívání

Heslem podzimního období je: zahříváme se! Prevence by pro nás měla být rutinou. Když přijdou první nachlazení, tak už obvykle bývá pozdě a kruh je započat... Na co se zaměřit?

celý článek
Míchaná tofu vajíčka

Míchaná tofu vajíčka

Pokud z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete konzumovat slepičí vejce, pak pro vás budou míchaná tofu vajíčka báječnou náhradou. Při správné přípravě budete jen těžko hledat chuťové rozdíly...

celý článek
Jak si zachovat zdraví při pracovním nasazení

Jak si zachovat zdraví při pracovním nasazení

Zde je 5 základních okruhů, týkající se našeho zdraví, prostřednictvím kterých bychom se o sebe měli starat a které můžeme uplatnit v rámci celého jednoho pracovního dne. Základním pilířem pro vše je vždy pravidelnost nebo určitá rituálnost....

celý článek
Satja v praxi – nelžeme sami sobě

Satja v praxi – nelžeme sami sobě

„Ujasnění přišlo až na podložce, kdy mi praxe jógy dovolila připustit si, že nemusí přece být vždy všechno dokonalé a krásné....“

celý článek
Polenta s pečenou dýní a plísňovým sýrem

Polenta s pečenou dýní a plísňovým sýrem

Další do sbírky receptů na rychlá a chutná jídla, zabarvená do podzimu. :) Kaši můžete různě obměňovat, dýně s plísňovým sýrem se postará o skvělou chuť.

celý článek
Jin a jang v každodenním životě

Jin a jang v každodenním životě

Rovnováha jin–jang je prvním krokem k harmonii. Jsou-li obě síly v harmonii, jsou jejich energie nejen vyvážené, ale spojené v jeden celek. Právě tehdy můžeme mluvit o zdraví a štěstí...

celý článek
Jóga jako cesta k uvolnění úzkosti

Jóga jako cesta k uvolnění úzkosti

Jóga jako systém na rozhýbání zatuhlého těla, protažení zkrácených svalů a zklidnění roztěkané mysli je známá již desítky let. Ale jóga jako prostředek ke zmírnění úzkosti?

 

celý článek
Krupicová kaše s hruškovou pracharandou

Krupicová kaše s hruškovou pracharandou

V době, kdy je rafinovaného cukru až přebytek, je dobré se někdy navrátit k přirozeným sladidlům – třeba hruškové pracharandě. Je výborná k dochucení kaší, ovocných knedlíků nebo taštiček. I tradiční krupicová kaše je s ní výborná...

celý článek
Vstřebávání živin – nemyslete jen na kvalitu jídla, ale i na své střevo

Vstřebávání živin – nemyslete jen na kvalitu jídla, ale i na své střevo

Většinou klademe hlavní důraz na to, co jíme – co do našeho těla přijímáme. Rozmýšlíme, co jídlo, které konzumujeme, obsahuje nebo neobsahuje za prospěšné či škodlivé látky. Zapomínáme ale, že je to hlavně naše tělo, které rozhoduje o tom, co, kolik a jak efektivně přijme a následně zpracuje.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket