Celerovo-chřestová polévka

Připravte si chřest a celer, vše povařte a rozmixujte. Jednoduchá polévka může být rychle na vašem stole.

Květnový úplněk ve znamení štíra, vášně a tajemna - štír a jeho energie

Úplněk ve znamení štíra k nám přijde 16.5.2022 v 6:13 a bude protkaný, tajemnem, vášní, sexuální energií a neústupností. Štírům vládne planeta Pluto, která v sobě přináší dny opředené magií, témata osudu a hlubiny života a smrti. ¨

Co udělá pravidelná „každodenní“ praxe jógy za 2 týdny?

Co se stane, když se budete věnovat po dobu dvou týdnů pravidelné praxi domácí jógy? Možná ani nevíte, že můžete udělat víc, než by vás kdy mohlo napadnout…

 

Cizrnový falafel s medvědím česnekem

Tento pokrm je již dlouhou dobu oblíbený a známý také u nás. Jde o oblíbenou pochoutku zejména mezi vegetariány, ale chutnat bude jistě všem. Připravte si tuhle jarní svěží verzi! Falafel skvěle zasytí a zachutná i zarytým odpůrcům luštěnin.

Okurka – dáma, co osvěží

Okurky patří k velmi oblíbené zelenině, kterou si často pěstujeme na našich zahrádkách. Vyžadují dostatečný přísun vláhy, a pokud ji dostanou, bohatě nám ji vrátí zpět i s úroky v podobě vitamínů a minerálních látek.

Jógová praxe jako sebereflexe

Všichni hledáme štěstí a spokojenost. Bohužel často tam, kde je nikdy nenajdeme. V materiálních statcích. Začít ale musíme někde úplně jinde. U sebe.

Jógou proti jarní únavě

Jaro nás vybízí k novým začátkům, k novým směrům, přichází motivace a pro mnohé také nové cíle a vize. Někteří z nás pocítí silnou potřebu věci ve svém životě měnit a zároveň naskakujeme na vlnu energie, která vystřeluje k výšinám.

Květen ve znamení srdce a sebelásky

Květnu podle tradiční čínské medicíny vládne naše srdce a je to krásně propojené se svátkem Prvního máje, kdy už Karel Hynek Mácha psal: „Byl pozdní večer, první máj, večerní máj, byl lásky čas…“ Srdci, a to jak fyzickému, tedy pumpujícímu naši krev, tak i duchovnímu, je dobré věnovat péči a pozornost. V dnešním díle se podíváme, jak na to.

Džala néti aneb Čistý nos

S příchodem pylů, velkých teplotních rozdílů a nového období je vhodné pravidelně praktikovat jógové néti – výplach nosu. Džala néti, je jednou ze základních očistných technik, která se využívána v józe.    

Principy ájurvédy a jejich aplikace do očisty

Sníh se rozpouští, zem je plná vody a příroda se pomalu probouzí. Jaro je obdobím zrodu, růstu, pučících květů, příroda se začíná zelenat. Nejen pro ni, ale i pro nás je toto období nového začátku, každý z nás má pocit, že začíná psát novou kapitolu.