Zimní salát s růžičkovou kapustou a granátovým jablkem

Po svátcích je čas najet zpět na kvalitní stravu. Syrové saláty v zimě nejsou příliš vhodné. Teplé saláty, které obsahují obiloviny, luštěniny a pečenou zeleninu jsou ale výborné. Vyzkoušejte!

Vyčistěte si svůj jídelníček

Kulinařina má jednu aktuálně velmi oblíbenou přípravu jídla a ta se nazývá dekonstrukce. Vezmete klasické jídlo a to rozložíte na jednotlivé složky tak, že z toho vznikne pokrm ve stylu fine dining. Rozložte svůj jídelníček na jednotlivé složky a seskládejte ho v lepším stylu…

Leden jako čas nových začátků, opouštění starého a vidina nového

Leden jako nový začátek? Mohli bychom si pod tím představit mnoho. Vize, plány a cíle. Směry, které vedou pozornost. Nové motivace, předsevzetí...

Poslouchejte své vnitřní hodiny: Bude se vám žít lépe!

Zima je obdobím, kdy se přirozeně ztišíme, zklidníme a zpomalíme. Více spíme. Je to dané naším přirozeným vnitřním biorytmem. Slyšíte o biorytmech poprvé? Pojďte se seznámit se svými vnitřními hodinami.

Karma nejen o Vánocích

Původně byly Vánoce pojaty tak, aby soustředily pozornost na naše nejhlubší emoce a duchovní pocity. Ale při současném víření komerčních a sociálních tlaků je snadné zapomenout na veškerou smysluplnost a být tak trochu otrokem této doby. Navařeno, napečeno, uklizeno a nejlépe tak, aby nás za to nikdo nepomluvil.

Vánočka – základní recept

Receptů na základní vánoční pokrmy koluje po internetu nespočet. Vánočka, linecké, rohlíčky, perníčky...točíme je každý rok, hledáme inovace, nahrazujeme klasické ingredience těmi zdravějšími...přesto více než u jiných receptů platí, že ty roky osvědčené jsou stejně nejlepší a nejchutnější...

Vánočně prostřeno ve veganském stylu

Veganské Vánoce již nehalí opar exotiky a nevšednosti jako před pár lety. Milovníků rostlinné kuchyně přibývá, podobně jako receptů, tipů a rad, jak tento životní styl praktikovat snadno, zdravě a hravě. Přesně takové mohou být i veganské Vánoce – ve skutečnosti se od těch tradičních v mnohém neliší.

Vanilkové rohlíčky – základní recept

Receptů na základní druhy cukroví koluje po internetu nespočet. Vánočka, linecké, rohlíčky, perníčky...točíme je každý rok, hledáme inovace, nahrazujeme klasické ingredience těmi zdravějšími...přesto více než u jiných receptů platí, že ty roky osvědčené jsou stejně nejlepší a nejchutnější...

Co dělali naši předkové v období zimy a před Vánoci

Z celého roku to bylo právě zimní období, kdy naši předkové dodržovali nejvíce zvyků a s nimi spojených tradic. Bylo to hlavně z toho důvodu, že dny byly krátké a práce venku ubylo.

Přání není vždy nutné vyslovit nahlas

Umění naslouchat mají někteří z nás vrozené, jiní jej musí objevit. Pro všechny ale platí, že tento vzácný dar je třeba pěstovat, pečovat o něj a všemožně jej zušlechťovat a rozvíjet. S laskavostí, která vyplývá z ahimsy – první jamy.