Svěží zeleninový salát s černou rýží

12. 09. 2018


Nacházíme se v krásném období babího léta – tedy někde na pomezí. I z toho důvodu by naše strava měla lehce přecházet z převážně syrové na tu dušenou či vařenou. Vyzkoušejte salát, ve kterém je zkombinováno obojí...

Porce: 4

Doba přípravy: 70 min

Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 500 g směsi: salátová okurka, rajčata, červená paprika
  • 120 g listové zeleniny: rukola / polníček / římský salát / listy divokých bylin
  • 100 g černé rýže
  • 6 mrkví

na dresink

  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL limetkové šťávy
  • 1 PL medu
  • sůl

marináda na mrkev

  • ½ PL drceného římského kmínu
  • ½ PL kokosového oleje
  • ½ PL javorového sirupu
  • 2–3 kapky citronové esence
  • špetka soli

Postup

  1. Mrkev očistíme, nakrájíme příčně na oválky a promícháme ji s marinádou. Necháme ji asi 30 minut marinovat.
  2. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  3. Marinovanou mrkev klademe na plech a upečeme doměkka, cca 15–20 minut.
  4. Černou rýži propláchneme a vaříme cca 30–40 min ve vodě, v poměru černá rýže:voda = 1 : 2.
  5. Listovou zeleninu omyjeme, pokrájíme, dle potřeby natrháme a vložíme do mísy.
  6. Okurku, rajčata, papriku omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme k omytým lístkům listové zeleniny.
  7. Přidáme uvařenou černou rýži a pečenou mrkev.
  8. Promícháme společně s dresinkem.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket