ŽIJTE JÓGU 2018/2019

Vydavatelství Power Yoga Akademie s.r.o. přichází 21. 9. s nabitým podzimním spektrem novinek v rámci projektu ŽIJTE JÓGU, autora Václava Krejčíka...

Domov jako kouzelné místo rituálů

Věřím, že rovnováha je klíčem ke všemu, co děláme, a o šťastný domov a vztah je třeba se starat. A také věřím v kouzlo rituálů. Provázejí nás od každého rána, ať chceme, nebo ne. Čištění zubů, ledová sprcha, ranní káva, polibek a úsměv do zrcadla. To jsou každodenní rituály, které někdy provádíme na autopilota.

Nejdůležitější dveře jsou ty od domova

Naši předkové stavěli velké dveře a brány, které chránily obydlí, aby zlo zůstalo venku. I v dnešní době platí, že vstup je jedno z nejdůležitějších míst, o které bychom měli pečovat a oslavovat ho. Ne nadarmo se říká, že nejdůležitější dveře jsou ty od domova.

Úsměv

Sedím na terase u tenisových kurtů, poslouchám údery raket, hlahol kolem sebe a mám naprosto prázdnou hlavu. Stav, kterého bych si často přál docílit, ale většinou bezvýsledně. Dnes jsem se nemusel snažit vůbec a prázdnota si mě neomylně našla...

Můžeme meditovat, když běháme?

Jóga v konečném důsledku znamená zastavení změn a pohybů mysli. Jóga nás tedy učí pracovat s myslí tak, aby došlo ke ztišení pohybu myšlenek, a tím i vnitřnímu zklidnění, které vede k harmonii mysli, duše i těla. Ve vnitřní rovině si tedy jógu nejčastěji spojujeme s klidem a absencí pohybu. Přemýšleli jsme ale někdy nad tím, co se v naší mysli děje, když běháme?

Fengshuej pro kariéru

V zaměstnání či v místě naší práce často trávíme více času, než je zdrávo, proto bychom měli věnovat pozornost tomu, jak na nás prostor působí. Zkuste si zařídit kancelář podle Feng-shuej...

Hledat obsah za formou namísto souzení...

Mír a štěstí všem bytostem. Věta, která doprovází nejen praktikanty zejména jivamukti jógy na začátku každé lekce, a to jejím zpěvem v sanskrtském znění, ale současně i řidiče na dálnici D1 mířící do Brna na velkém billboardu.

Jóga - meditace, nebo cvičení?

Jógu lze zařadit k pozitivům této doby. Učí nás uvolnit se v podmínkách, které máme. Poskytuje každému, kdo ji zkusí, zázemí, techniky pro fyzickou i mentální očistu.

Jóga a krasopsaní

Zachycování myšlenek do slov je způsob, jakým přemýšlíme. Slova dávají myšlenkám tvar, umožňují nám vnímat i popisovat svět okolo i v sobě. Kromě mluveného slova své úvahy zachycujeme i v písemné podobě.

Pro jógu stvořeni

Jóga je v očích nás, mužů, často považována za něco nudného a pro nás, pravé muže, naprosto nepotřebného. Máme zkrátka svou představu, jak bychom měli vypadat a jak bychom měli konat...