Ztišit mysl meditací a jógou na výstavě Buddha zblízka

Zastavit se a ztišit svou mysl… Netradiční zážitek přináší Národní galerie Praha v rámci výstavy Buddha zblízka. Ve spolupráci s Power Yoga Akademií Václava Krejčíka a s jógovým magazínem JÓGA Dnes připravila speciální program naplněný jógou a meditací. Každý druhý čtvrtek si můžete do Valdštejnské jízdárny přijít zacvičit s renomovanými jógovými lektory. Ti nejlepší z nejlepších vás zasvětí do tajů meditace, dechových technik a umění práce s myslí i tělem.

Květákovo-brokolicové placičky

Máte chuť na lehkou, ale vydatnou večeři? Zkuste tyhle zeleninové placičky, které jsou rychle hotové a oceníte je samotné i jako přílohu.

Imunita a její rovnováha

Stále častěji se skloňuje slovo imunita. Ne že bychom na ni rok co rok ve spojitosti s podzimními a zimními obdobími nachlazení a chřipky nemysleli, jen teď máme důvod se o ni zajímat doslova neustále. Přiznám se, že jsem s nadějí očekávala výrazně větší vlnu zájmu o naše zdraví z hlediska životního stylu, zejména výživy...

Jak sladit jógovou praxi s fázemi Měsíce

Možná že každou praxi zahajujeme několika koly pozdravu slunci, který zahřeje tělo i mysl. Na co ale zapomínáme, je Měsíc a energie, kterou působí na Zemi a její obyvatele. Jak a proč jeho vliv a sílu zohlednit ve vlastní jógové praxi?

Nový JÓGA DNES Speciál vychází 1. února!

JÓGA DNES Speciál se svým prvním vydání v roce 2022 nabídne kromě zdravých receptů i mnoho dalších zajímavých témat! Jaká to jsou?

Co je změna a proč se jí nebát

Začátek nového roku může na jedince, kteří nemají rádi změny, působit děsivě. Po klidném pohodovém svátečním období, kdy víceméně můžeme předvídat a čekat, co se stane, přichází nový čas plný nejistoty. A neznámého se často bojíme. Proč se změn nebát?

Opravdový guru sídlí ve tvém srdci

Bhagvan Šrí Ramana Maharši, osvícený mudrc z indického Tamil Nadu, jenž měl stejně vřelé vztahy s lidmi, krávami i veverkami, byl opravdový mistr v jednoduchosti. Největší sílu jeho učení dokládá sám jeho život, jelikož doslova žil to, co předával. Nejen díky tomu je jeho učení ve své jednoduchosti skutečně opravdové a jedinečné. Moudře mluvit dneska umí kdekdo, ale moudře žít, to je skutečné mistrovství.

Mungo polévka

Po svátečním hodování určitě přijde vhod lehká zeleninová polévka, která zahřeje a uleví našemu přetíženému trávení.

Tajemství japonské moudrosti: Wabi sabi

Kouzelné slovní spojení wabi sabi v sobě ukrývá zcela nový způsob pohledu na svět a vlastní život inspirovaný staletou japonskou moudrostí. Ve svých zrychlených životech, kde se honíme za kariérou a bohatstvím, nám uniká, v čem spočívá skutečné štěstí. Co když je to vůně bylinkového čaje, sytě oranžový západ slunce nebo úsměv, který nám věnoval náhodný kolemjdoucí? Pojďme nahlédnout do japonského umění wabi sabi. Umění přijmout sami sebe a svět kolem nás se všemi nedokonalostmi, které k životu patří.

Hathajóga – prapůvodní jóga, která spojuje

Lidské životy jsou charakterizovány protiklady, které jim v určitém smyslu dávají dynamiku. Jenže když jsou protiklady v rozporu, vzniká neklid. Ten může mít rozkladný vliv. Právě s takovým neklidem pracuje jemná hatha jóga. Učí nás spojovat, co je rozdělené.