čtvrtek 25. 2. 2021
Festivaly jsou tradičně Mekkou hudby a hédonismu, ale začíná se objevovat nové zaměření na blahobyt, protože mladí lidé teď vyměňují konzumaci alkoholu za konzumaci smyslovou v podobě jógy.
Jóga prospívá celému tělu, a tedy i obličeji. Jednak proto, že jej také drží pohromadě svaly a pojivové tkáně, ale navíc díky tomu, že uvolněný, vědomý a pohodový přístup k životu se promítá do jeho výrazu.
Poslední Speciál tohoto roku vychází již 30. září!
Máme poslední možnost, jak si užít příjemné venkovní teploty, zajógovat v parku nebo si jít zaběhat jen tak v tričku. Příroda nás přímo vybízí k procházkám. Přišel ideální čas na dovolenou strávenou brouzdáním po horách, neboť hlavní sezóna skončila, děti jsou ve školách a turistické cesty se postupně vylidňují...
Chceme jíst skoro pořád, ideálně co nejvíce a kdy nás napadne. Zvykli jsme si na jídlo minimálně 5× denně. Takový zvyk ale neměl člověk nikdy v historii. Množství a hlavně kvalita jídla přispívá k tomu, že přibíráme, jsme nemocní a neustále nespokojení/neuspokojení...
Od konce dubna 2019 se stane na pár měsíců naším domovem západní pobřeží Spojených států. Pacifická hřebenovka. Pokusíme se ji projít z jihu na sever, tedy z Mexika až do Kanady.“ – sledujte příbeh Dany Mackové.
Studie profesorky Wan-Yu Lin z Národní tchajwanské univerzity a jejích kolegů, publikovaná 1. srpna v PLOS Genetics, představila přesné typy cvičení, které jsou zvláště účinné v boji proti genetickým dispozicím, jež přispívají k obezitě.
Dvě aktuální sezónní potraviny – brambory a švestky – můžete spojit do dokonalé sladké večeře nebo pomalé víkendové snídaně.
Čerstvé švestky a jejich dvě další podoby – švestky sušené a povidla – jsou oblíbené suroviny, bez kterých si naše babičky nedokázaly představit koláče, knedlíky a ani další pochutiny. Pojďme se na švestky podívat pod lupou.