Pozice holubí král (eka pada rajakapotasana)

Ohebnost všech kloubů, včetně páteře, se projevuje na zvýšené vitalitě a psychické síle. Tak, jak je člověk ohebný, stává se i jeho mysl pružnou.

Fénix aneb ze smrti znovuzrození

Leden přináší spojení s novým. Nový rok, nový měsíc, nový čas. Nehledě na to, že už je únor za dveřmi...

Chutě v naší stravě podle tradiční čínské medicíny

Podle tradiční čínské medicíny má každá potravina svou chuť a podle ní se určuje její léčebný potenciál. S chutěmi podobně pracuje i ájurvéda.

Ztišit mysl meditací a jógou na výstavě Buddha zblízka

Zastavit se a ztišit svou mysl… Netradiční zážitek přináší Národní galerie Praha v rámci výstavy Buddha zblízka. Ve spolupráci s Power Yoga Akademií Václava Krejčíka a s jógovým magazínem JÓGA Dnes připravila speciální program naplněný jógou a meditací. Každý druhý čtvrtek si můžete do Valdštejnské jízdárny přijít zacvičit s renomovanými jógovými lektory. Ti nejlepší z nejlepších vás zasvětí do tajů meditace, dechových technik a umění práce s myslí i tělem.

Květákovo-brokolicové placičky

Máte chuť na lehkou, ale vydatnou večeři? Zkuste tyhle zeleninové placičky, které jsou rychle hotové a oceníte je samotné i jako přílohu.

Imunita a její rovnováha

Stále častěji se skloňuje slovo imunita. Ne že bychom na ni rok co rok ve spojitosti s podzimními a zimními obdobími nachlazení a chřipky nemysleli, jen teď máme důvod se o ni zajímat doslova neustále. Přiznám se, že jsem s nadějí očekávala výrazně větší vlnu zájmu o naše zdraví z hlediska životního stylu, zejména výživy...

Jak sladit jógovou praxi s fázemi Měsíce

Možná že každou praxi zahajujeme několika koly pozdravu slunci, který zahřeje tělo i mysl. Na co ale zapomínáme, je Měsíc a energie, kterou působí na Zemi a její obyvatele. Jak a proč jeho vliv a sílu zohlednit ve vlastní jógové praxi?

Nový JÓGA DNES Speciál vychází 1. února!

JÓGA DNES Speciál se svým prvním vydání v roce 2022 nabídne kromě zdravých receptů i mnoho dalších zajímavých témat! Jaká to jsou?

Co je změna a proč se jí nebát

Začátek nového roku může na jedince, kteří nemají rádi změny, působit děsivě. Po klidném pohodovém svátečním období, kdy víceméně můžeme předvídat a čekat, co se stane, přichází nový čas plný nejistoty. A neznámého se často bojíme. Proč se změn nebát?

Opravdový guru sídlí ve tvém srdci

Bhagvan Šrí Ramana Maharši, osvícený mudrc z indického Tamil Nadu, jenž měl stejně vřelé vztahy s lidmi, krávami i veverkami, byl opravdový mistr v jednoduchosti. Největší sílu jeho učení dokládá sám jeho život, jelikož doslova žil to, co předával. Nejen díky tomu je jeho učení ve své jednoduchosti skutečně opravdové a jedinečné. Moudře mluvit dneska umí kdekdo, ale moudře žít, to je skutečné mistrovství.