Proč ty můžeš a já ne?

Proč ona může a já se toho pečiva už x let nemůžu ani dotknout? Proč ona jídlo neřeší a já se musím v podstatě stále omezovat? Proč já se morduju ve fitku a jí stačí si sem tam zaběhat? 

Námětem pro tento příspěvek se stal můj víkendový rozhovor s jednou známou.

Namasté aneb Surf camp jógy

Psal se rok 2016 a všechno v mém životě začínalo od nuly. Cítila jsem fyzickou i duševní potřebu obrození, potřebovala jsem znovu cítit něco jiného, než smutek a strach. Zajímavé je, jakmile se člověk v životě dostane do onoho momentu, bodu, kdy začíná s novým štítem, začne dělat rozhodnutí a změny, které, třeba i několik dlouhých let odkládal, s větší lehkostí. 

Jak získat svobodu v jídle, přestat zajídat emoce

Mindful eating neboli vědomá konzumace jídla. Naučte se během jídla zpomalit, odložit mobilní telefony, pořádné kousat, vnímat chuť a texturu jídla, vychutnat si jednotlivá sousta. Někdy nám v hlavě lítá spousta myšlenek a nejen, že do sebe jídlo rychle házíme, býváme i dost často stažení, dostatečně nedýcháme a tím ovlivňujeme i celé trávení. 

Šíršásana (stoj na hlavě)

Šíršásana nám připomíná, abychom nenosili hlavu a nos moc nahoru – nebyli pyšní a namyšlení. Možná je to stejné jako naše přísloví „pýcha předchází pád“. Pozice s nohama nad hlavou nás učí, jak je důležitá pokora a vyrovnávání pólů.

Jóga Dnes březen/ duben…přivítejte jaro již 1.3.2023

Březnové vydání časopisu JÓGA DNES má za cíl rozpoutat ve svých čtenářích odvahu, sílu a empatii. Věnuje se také tématům, jak nadcházející období podpořit očistou těla i mysli, jak rozproudit energii stejně tak, jako se samotná jarní příroda probouzí do plné své krásy.

Jóga a pánevní dno: Jak spolu souvisí?

Počátkem života hledáme cesty a učíme se pracovat se všemi svaly, které v těle máme. Postupem času na tyto kroky zapomínáme a spolu s nimi i na to, co jsme dříve uměli. Stáváme se sami sobě cizí a trpíme psychickými i fyzickými problémy. Jednou z takových svalových skupin jsou i svaly pánevního dna. Jak s jejich opětovným uvědoměním pomůže jóga?

Spánek nade vše

Otevřeným oknem pozoruji zářivou bílou kouli na noční obloze. Nemůžu spát, ostatně jako vždy, když vrcholí úplněk. A tak jen koukám do stropu a doufám v krátký spánek nad ránem…

Prána: Pančaprána váju a Upaprána váju

Dnes už i věda uznává, že chemické procesy těla nejsou ovlivňovány pouze příjmem vody a stravy, ale i interními stavy. Energie je základem života. Prána proudí vším, co existuje....

Jak se naučit učit jógu?

Tým Power Yoga Akademie vkládá své znalosti, zkušenosti, um a srdce do vzdělávání pro instruktory jógy. Naučíme vás, jak vyučovat jógu do hloubky, abyste si uvědomili, že jste jedineční a to, co předáváte, je dar. Přijďte mezi nás a společně se posuneme dál – vy na své nové cestě a my v učitelské praxi.

Očistné techniky šatkarma/šatkrija

Čistotou se zlepšuje schopnost poznání – jednobodovost mysli, kontrola nad smysly a schopnost vnímat svoji podstatu.“ Jogasútra II.41.....o očistě a jarním restartu je celé nové vydání JÓGA DNES březen/ duben 2023, které vychází 1.3.