Jógový výdech

Jakmile slyšíme, jak důležité je pro naše zdraví správné dýchání, zhluboka se nadechneme, jako bychom tím mohli napravit všechny chyby z minulosti. Je to ale přesně naopak: Tajemství plnějšího dýchání je totiž ukryto právě ve výdechu.

Plody podzimu plné vitamínů

Máme tu období pošmourné oblohy, plískanic, větrů, méně sluníčka, více deště a nám nezbývá než se začít o svůj organismus lépe starat, doplňovat vitamíny, posilovat imunitu. Jen tak se dokážeme chránit před hrozícími virózami a dalším respiračním onemocněním.

Oshova meditace – pohybem těla k zastavení mysli

Sednout si prostě do preclíku, zavřít oči a meditovat není tak zcela jednoduchou disciplínou. Možná bychom rádi meditovali, ale právě ve chvíli, kdy si uděláme čas a v klidu se usadíme, vyrojí se v naší hlavě nepřeberné množství myšlenek vztahující se k lecjakým časovým horizontům, jen ne k těm přítomným...

Tajemství zázvoru

Přestože bylo letošní léto nezvykle dlouhé, podzim se již hlásí o slovo a s ním i období respiračních onemocnění, různých kašlíčků, nachlazení, bolení v krku, a tedy i období teplých nápojů, čajů všeho druhu, hlavně když nás to zahřeje a snad i pomůže od sezónních neduhů. A právě zázvor bývá častým a nezanedbatelným pomocníkem.

Co nám radí Jógasútry: Sthira sukham ásanam

„Nic nemá takovou sílu jako jemnost. Nic není tak jemné jako opravdová síla.“ – svatý František Saleský 

Jak se vyvarovat nástupu podzimní deprese

Je tu podzim a s ním přicházejí krátké a chladné dny. Ač to nemusí být na první pohled vůbec zřejmé, úbytek slunečních paprsků může mít za následek nástup chmurných myšlenek. Znáte ten pocit, kdy se cítíte tak nějak bez nálady a zcela bez energie? Bohužel tyto nálady někdy můžou přerůst v něco mnohem horšího. Podzimní deprese není jen vymyšlený pojem. Odborně se tyto stavy nazývají sezónní afektivní porucha. Náhlé ochlazení a tma nás můžou zcela ochromit. Vidina teplých dní plných sluníčka je v nedohlednu, a proto upadáme do letargie, aniž bychom to uměli nějak ovlivnit. Nenechte se těmito stavy ovládnout. Můžete si osvojit několik snadných návyků, díky kterým si i podzimní období užijete v harmonii a plni energie. Pojďte se na ně s námi podívat.

Savitrí pránájáma – rytmický dech

Dvacet minut rytmického dýchání je stejně cenné jako osm hodin spánku. Praktikováním savitrí pránájámy dochází k pozitivním změnám, a to v závislosti na použitém rytmu...

Dýňový chlebíček se zázvorem

Máte-li doma zásoby dýně a polévek jste už přejedení, zkuste ji použít do dezertu! Máme pro vás jednoduchý recept na chlebíček, který bude díky dýni krásně vláčný a zázvor mu dodá lehce pikantní chuť.

Instantní káva karma

Znáte to, nebo možná ještě ne. podle pravdivé události…Marie Meery žijící v Indii a my vám dnes přinášíme první díl jejího blogu: Indie - femme fatale. 

Taneční studia v Praze: Centrum tance

Umíme tančit. Umíme cvičit. Umíme organizovat festivaly, dovolené, mezinárodní soutěže a jiné akce. A umíme to dobře. Protože u nás učí ti nejlepší. Mistři světa, mistři republiky, medailisté. Ale především perfektní lektoři a skvělí lidé, se kterými tvoříme taneční rodinu už 25 let.