10 rad, jak začít s dětskou jógou

Praktikování jógy by dětem mělo přinášet především radost z pohybu. Děti se mohou nenásilnou a zábavnou formou naučit zacházet správně a ohleduplně se svým tělem i emocemi.

Jóga a dechové cvičení pro překonávání strachu a úzkosti

Snažíme se žít vědomě a přítomným okamžikem. Snažíme se zvolnit a neustále si připomínat, co je důležité. Zdá se, že i přesto si nás někdy můžou najít úzkostné stavy a strachy. Probudit je může cokoliv mateřství, setkání se smrtí, rozchodem nebo i nepatrným nezpracovaným traumatem. To vše může začít ovlivňovat naše chování i reakce na zdánlivě obyčejné každodenní situace. Jak se vůbec takové úzkosti projevují a co nám může pomoci je překonat? Můžete to vůbec zvládnout sami nebo je potřeba vyhledat pomoc?

Prána vašja jóga

Dynamická praxe jógových ásan, především záklonů se specifickým pozdravem slunci a jemnou praxí  pránájámy...to je prána vašja jóga. Prána vašja jógu budete moci poznat i na Jóga Dnes Konferenci v Praze 21.10.2023, právě s Janou Poláškovou, autorkou článku. 

Šavásana (pozice mrtvoly)

Jistě nebudeme daleko od pravdy, když napíšeme, že šavásana patří mezi jednu z nejoblíbenějších ásan... není ale prostým ležením, sahá mnohem hlouběji...

Duševní zdraví a 40 zdravých receptů v Jóga Dnes SPECIÁLU - říjen 2023

Jsme velice rádi, že se podařilo šéfredaktorce Jóga Dnes SPECIÁLU, Michaele Bebové (biochemicka.cz), připravit a zpracovat témata související s podzimem a vitalitou. Podzimní vydání Jóga Dnes SPECIÁLU, které se věnuje duševnímu zdraví, přinese zajímavosti o dýchání, potřebě kvalitního spánku, o vyslovených přáních (sankalpa) a také o mindfulness pro zimní období.

Jak poskládat praxi pro podzimní dny

S měnící se energií v přírodě se mění i naše vnitřní rozpoložení a společně s ním se mění i naše pravidelná jógová praxe. Podzim přicházející po výbušném létě plném divoké radžasické energie evokuje spíše zvolnění, zpomalení, zklidnění.

Jóga Dnes SPECIÁL opět vyjde!

10.10.2023 vyjde speciální vydání Jóga Dnes - SPECIÁL s tématem DUŠEVNÍ ZDRAVÍ a zdraví +  40 zdravých receptů. Objednejte si vydání SPECIÁLU právě teď. 

Cirkadiánní rytmus, aneb společně s přírodou

Řád je základním předpokladem pro fungování celého vesmíru, ale i člověka. Napojení se na přirozený chod času je jeden z nejlepších způsobů, jak se napojit na samotné přírodní rytmy a cykly. Denní a noční cyklus (cirkadiánní rytmus) je zrozený z rotace Země okolo své osy. Jedná se o základní opakující se rytmus, se kterým když se člověk ztotožní a splyne, žije v symbióze.

Pečené hrušky s lískovými ořechy

Dolaďte chuť zralých hrušek medem a lískovými ořechy! Tento zdravý dezert podtržený vůní skořice se hravě může stát součástí vašeho podzimního jídelníčku.

Nejenom jógové studio v Pardubicích: VEKTOR sportcentrum

Jak už název napovídá, jsme centrum plné sportů. Od badmintonu přes posilovnu ke skupinovým lekcím. Ale to, čemu se věnujeme nejvíc a s největší péčí, je jóga. Jóga u nás patří k nejoblíbenějším stylům, děláme ji s láskou a umíme to dobře. Náš tým profi instruktorů a nádherný jógový sál je tou nejlepší kombinací pro různé jógové styly.