Čandrásana – pozice půlměsíce

Čandrásana, poloha půlměsíce, patří k polohám ve stoji a zároveň i k polohám balančním. Váhu svého těla zde nesete primárně na jednom chodidle a mírně na prstech ruky opřené o podložku. Stavba chodidla a jeho svalovina zde ukazuje jedinečnou schopnost přírody srovnat a neutralizovat protikladné síly.

Síla myšlenky – co si do života přineseme silou myšlenky

Co kdyby vám někdo řekl, že vaše myšlenky, to, co vám neustále proudí hlavou, může změnit kvalitu vašeho života? Změnilo by se něco na tom, jak smýšlíte o věcech i sami o sobě?

Jóga a fitness, proč je dobré tyto dva sporty spojit?

Není to pouze o tom, že někdo má štěstí a rychlý metabolismus, a nemusí tak moc sportovat. Štíhlé tělo nemusí nutně znamenat tělo netučné. Hlavním cílem je jednoznačně být fit, cítit se, ale také vypadat podle svých představ.

 

Když chci zažít s meditací

Podzimní a zimní večery nás přímo vybízejí ke klidu. K jakémusi vnitřnímu usebrání, zamyšlení se nad sebou samými, zhodnocení svých záměrů, pojmenování smyslu života a upevnění hodnot.

Lekce jógy pro tři guny - tamas, radžas a sattva

Zveme vás na jógový speciál vhodný pro všechny, které zajímá jóga. Speciál proběhne v Energy Studiu v pátek 8.12. od 18.00 hodin s Klárou Moravcovou - téma teorie i praxe GUN. Seznamte se s nimi a vnímejte jejich zařazení do jógové lekce. 

Posilujme imunitu

Podzim přináší chladné a sychravé počasí - sychravé počasí přináší nachlazení a virózy. Posilování imunity je zapotřebí v tomto období asi nejvíce, proto zkusme kromě vitamínů i něco navíc...

Mrazivý úplněk - meditujte pro opuštění starého s vizí nového

V pondělí 27.11.2023 v 10:16 hodin (SEČ) nastává úplněk v Blížencích. Znamení je protknuto vzdušným elementem a tak tento tvz. Purpurový, Mrazivý, Bobří úplněk pomáhá odnášed od každého to, čeho se člověk chce zbavit. Očišťuje. Otevírá prostor pro nové, aby mohlo být zaseto.

Ájurvéda a typy stravy

Rozdělení ájurvédských typů stravy dle gun - sattvická, radžastická a tamastická...prozkoumejte a zjistěte, kterou stravu konzumujete nejvíce. 

Krémová česnečka

Autoři kuchařek Jíme zdravě pro vás připravili recept na krémovou česnekovou polévku, která vás zasytí a prohřeje i v těch nejchladnějších zimních dnech. Tento sezónní recept a mnoho dalších najdete v kuchařce Jak jíme zdravě v zimě.

Sarvangásana (pozice svíčky)

Zvednutí dolních končetin nad hlavu má omlazující a oživující efekt. Celé vnitřní prostředí těla se provětrá a čerpá tak novou energii. I v mysli se vše obrátí a když se pak zvednete, můžete vidět vše z jiného úhlu.