Horčík … s čím ho nekombinovat

Hořčík lidé s oblibou berou, aby podpořili normální činnost nervové soustavy. Je součástí skoro každého preparátu, který slibuje sladké sny, klidný spánek a silné svalstvo. Ale víte, jak magnesium správně užívat?

Zdravé vánoční cukroví: Mrkvové sušenky (pečené) a Mandlová srdíčka (nepečená)

Každý má své oblíbené druhy vánočního cukroví. Byla by ale škoda skončit jen u klasických druhů. Zkuste třeba mrkvové sušenky nebo skvělá mandlová srdíčka, vhodná nejen pro milovníky nepečených verzí cukroví.

Tři přání

Ke svátkům se hodí přání a přát si..."Přeji si být zdravý, bohatý a šťastný. A kdyby to prostřední náhodou nevyšlo? Tak to změním na veselý", dodává ve svém blogu LEHKOST BYTÍ, Jakub Šamberger.

Jógové studio v Loděnicích: Bonté Yoga

Název BONTÉ je inspirován meditačním prostorem v Auroville/Indie, který jsme před pár lety navštívily. Bonté - česky "laskavost" - popisuji následně: "Konám, jak nejlépe umím,
bez očekávání výsledku, protože očekávání odměny znehodnotí dobrý čin.”
Neznamená to činit bezplatně, ale také nevnímáme jógu jako business.  Jóga je pro nás životní filosofie a nekonečná láska, ne tělocvik.

Allgäu - dovolená v podhůří Alp

Jižní Německo je opravdu krásné, dostanete se tam pohodlně autem a cesta z Prahy trvá cca 5h. Přesto to není úplně vyhledávaný cíl a já jsem se rozhodla vám ho trochu přiblížit, konkrétně oblast zvanou Allgäu.

Yoga Market představuje novou značku na jógu pomůcky a oblečení - BORN

Značka BORN má dlouholetou historii v oblasti vývoje a výroby sportovního oblečení a doplňků. Jejich produkty jsou výsledkem kombinace moderního designu a špičkových technologií, což je důvod, proč si získali renomé mezi sportovci po celém světě.

Předplatné Jóga Dnes s dárkem +JD speciál/ nabídka ukončena v neděli 10.12. (včetně)

Při objednávce předplatného nyní získáváte dva dárky: přístup k videím Jóga Virtual (nyní novinkové video již na webu: Jóga nidra - uvolněte se ve svém vnitřním chrámu) a druhý dárek - JD SPECIÁL. 

Prosinec: měsíc ve znamení tlustého střeva a kovu

V díle listopadovém jsme si tlusté střevo již zmiňovali, a to v souvislosti s plícemi. Plíce podobně jako tlusté střevo jsou detoxikačním orgánem a jdou spolu ruku v ruce. O plicích se více dočteme v listopadovém díle, dneska se chci zaměřit právě na tlusté střevo, které je v prosinci nejvíce ohrožené. Jak ho podpořit a čemu se vyhnout? Tak jdeme na to!

Efektivní doplnění magnesia je otázka jeho podoby

Anorganické soli jsou jednou z forem, v níž se minerální látky na planetě vyskytují, avšak pouze v neživé přírodě. Díky jejich obsahu v půdě rostliny získávají potřebné živiny. Ale jsou vhodné pro člověka?

Jóga a hrudní páteř: Jak otevřít své srdce?

Hrudník dostává na podzim zabrat. Je nám zima, choulíme se do sebe, hrbíme se, bolí nás mezi lopatkami, píchá nás na hrudi, bojíme se otevřít se chladně se tvářícímu světu. Jaké polohy zařadit do praxe, abychom to rozpustili? Jak na vnitřní praxi otevření se?