Jak správně zrelaxovat svou mysl od stresu?

Pokud žijete neustále v napětí, vaše mysl neustále kmitá od jednoho problému k druhému, zas a znovu nad něčím přemýšlíte a v práci se snažíte dodělat tisíc úkolů najednou, je jasné, že vaše mysl potřebuje zrelaxovat!! A je zcela jedno, zda na to máte pět minut, pět dní nebo pět let. Zkuste jednu z následujících technik a sami uvidíte, zda se budete cítit lépe.

Vyprázdněte hlavu přes tělo

Naše hlava bývá zdrojem neplechy. Plnost emocí, myšlenek, podvědomých a nechtěně slyšených vibrací mysl rozkolísává častěji, než je třeba. Trvá-li tento stav delší dobu, máme pocit, že se nám hlava rozskočí nebo se necháme naplno vtáhnout do její cykličnosti a nevíme jak z toho ven.

Jak jít za sny… naplno a bez strachu

Žijeme v době, kde odměnou jsou peníze. Za ně si člověk může pořídit „super“ život. Je to však vyváženo velkým během nezávisle na tom, co cítíme a prožíváme. Na to již nezbývá čas, natož energie....

Zastavit se

Aby byl člověk schopný si uvědomit sám sebe a život, který žije, je třeba mít čas a umět se zastavit. K zastavení se vede i jógová praxe. V rámci svých rituálů nalezněte v týdnu, měsíci, roce prostor pro to, abyste byli sami se sebou bez závislosti na okolí.

Šavásana jako úvod do jógového zklidňování

Šavásana, poloha mrtvoly, je pro mnohé praktikující jednou z nejoblíbenějších ásan. Na vedených lekcích s úsměvem říkají, že se těší, až „si lehnou“. Po ulehnutí na podložku však ještě často hovoří, s lačnou dychtivostí doříci si vše, co za celý den nestihli. Přitom šavásana vytváří prostor proto, abychom hovořili sami v sobě, se sebou.

Podzimní únava i zachmuřelá nálada? Zkuste je vyjógovat!

Znáte to, neustále máte práce nad hlavu, cítíte se zavaleni aktivitami, úkoly a teď, na podzim, nám v tom vůbec nepomáhá ani fakt, že se krátí den, prodlužuje noc a slunce na nás vykoukne jen zřídka. Důsledek je únava, vyčerpání a nálada pod psa.

Na voňavé téma

Přicházíte do svého oblíbeného studia na svou praxi jógy a už ode dveří cítíte příjemnou vůni jasmínu nebo santalového dřeva. Máte okamžitě pocit, že jste z hektického venkovního světa vstoupili do oázy klidu, vaše tělo se jakoby samovolně zbavuje napětí, myšlenky a starosti všedního dne necháváte za dveřmi a vy si jdete užít svou hodinu…

Ranní rituály

Ranní rutina je účinný způsob, jak si nastavit tělo i duši na den, do kterého jste se právě probudili. Někteří se rádi povalují, jiní chodí běhat už v 5 ráno. Nic se nemá přehánět. Je důležité si nastavit takové zvyky, které vám budou příjemné a pozitivně vás naladí. 

Restore - do hloubky uvolnění

Restore - obnovit, vzkřísit, rekonstruovat anebo regenerovat… sebe sama. Dovolit si uvolnění a zastavení je možnost, kterou každý máme, pokud si uvědomujeme, že relaxace je součástí obnovování mentální i fyzické energie. Chceme-li být výkonní, je třeba relaxovat. 

Usmějme se na svůj obraz v zrcadle!

Tělo můžeme využít pro hlubší pochopení sebe sama, prožití sebe a také přijetí sebe i své životní cesty. K tomu slouží mnoho způsobů, jak s tělem pracovat, rozpouštět bloky vytvořené v průběhu vývoje, a probouzet životní a uzdravující energie.