Květnový úplněk ve znamení štíra, vášně a tajemna - štír a jeho energie

Úplněk ve znamení štíra k nám přijde 16.5.2022 v 6:13 a bude protkaný, tajemnem, vášní, sexuální energií a neústupností. Štírům vládne planeta Pluto, která v sobě přináší dny opředené magií, témata osudu a hlubiny života a smrti. ¨

Květen ve znamení srdce a sebelásky

Květnu podle tradiční čínské medicíny vládne naše srdce a je to krásně propojené se svátkem Prvního máje, kdy už Karel Hynek Mácha psal: „Byl pozdní večer, první máj, večerní máj, byl lásky čas…“ Srdci, a to jak fyzickému, tedy pumpujícímu naši krev, tak i duchovnímu, je dobré věnovat péči a pozornost. V dnešním díle se podíváme, jak na to.

Úplněk ve znamení Vah: nerozhodnost, diplomacie a hledání harmonie

Dubnový úplněk k nám přijde v sobotu 16. 4. 2022 ve 20:54 a bude ve zdánlivě vyrovnaném znamení Vah. Dubnový úplněk je také nazývaný jako úplněk rašící trávy nebo úplněk růžový. Růžový podle růžových drobných květů plamenky šídlolisté pocházející ze Severní Ameriky. A nyní se pojďme společně podívat na to, jakou energii nám Váhy přinášejí.

Inspirace pro první jarní dny aneb Velký (ú)klid

Přichází jaro, časné jarní dny, objevují se sluneční paprsky a období přechodu února k březnu se jeví jako jarní probuzení. Příroda zpívá, tráva se zelená, vše se probouzí a my máme chuť probudit se taky! Co když právě v tuto chvíli pociťujeme únavu, letargii, nebo dokonce úzkost?

Úplněk ve znamení Panny: kritika, očista a hledání motivace

Březnový úplněk k nám přichází ve znamení Panny, a to přesně v pátek 18. 3. 2022 v 8:17 hod. Zima je stále mezi námi a sem tam se projeví ve své doznívající síle, aby se ještě připomněla.

Březen jako měsíc půstu a rozjímání

Zatímco únor se nesl ve znamení masopustních hodů a veselic, březen již přináší zklidnění jako výraz úcty k novému životu i k Ježíši Kristu, který byl na Velký pátek o Velikonocích ukřižován. Toto období má v křesťanské tradici významné místo a zvyklostí, která prolíná i všemi ostatními tradicemi, je právě půst.

Březen: měsíc ve znamení žlučníku, hněvu a uklidnění

A máme tu březen, měsíc v elementu dřeva a v jangové energii, který značí růst, pevnost a nese s sebou nádech jara naplněného optimismem a novými cíli. Jenomže až tak růžové nebo spíše zelenkavé, ať zůstaneme u energie jara, to mnohdy nebývá. Jaro obecně přináší čas pouštění, rozpouštění a detoxu. Pokud se vám nedaří odpouštět a emoce máte jako na houpačce, tak je tento článek právě pro vás.

Úplněk ve znamení Lva: ohnivá energie, ctižádost a kreativita

Druhý úplněk tohoto roku nám připadl na den 16. 2. 2022 v 17:56 hod a bude v ohnivém znamení Lva. Toto znamení je nádherné, plné kreativity, optimismu a uvědomování si sebe sama. Ovšem stejně jako ostatní znamení má Lev i své stinné stránky a my se dneska podíváme na to, jak s nimi pracovat, na jakou energii si dát pozor a jak podpořit pohodu úplňku ve znamení Lva aromaterapií.

Únor: měsíc ve znamení ledvin, vody a strachu

Dnešní, únorové téma je zaměřené na zdravou funkci našich ledvin. Ledviny jsou párovým orgánem a volně navazují na téma měsíce ledna, tedy na močový měchýř, se kterým úzce souvisí. Povíme si, jak o své ledviny pečovat, co pro nás všechno dělají a jak se může jejich nerovnováha projevovat na emoční úrovni – případně jak emoční rovina dokáže ovlivnit zdraví a vitalitu našich ledvin. Tak jdeme na to.

Čínský nový rok 2022 – rok Tygra

Rok Tygra podle čínského lunárního kalendáře započne v úterý 1. února 2022 a potrvá až do 21. ledna 2023. Do jakého roku tedy podle čínského horoskopu vstupujeme? Co nás čeká a nemine?