#MoveforMentalHealth apeluje na důležitost duševního zdraví

Celosvětová výzva sociálních médií, která má světu přinést více duševního zdraví, rovněž požaduje navýšení investic v rámci této oblasti.

Meditace a jóga – skvělá volba pro osoby trpící chronickou bolestí!

Jóga spojená s meditací představuje účinný způsob, jak se cítit dobře. Nyní bylo navíc zjištěno, že je rovněž vhodným řešením pro ty, co trpí jakoukoliv chronickou bolestí a depresí. Což dle studie publikované v časopise Journal of the American Osteopathic Association vede k významnému zlepšení, pokud jde o vnímání bolesti, nálady i tělesné výkonnosti postižených jedinců. Většina respondentů studie (89 %) uvedla, že program jim pomohl najít způsoby, jak lépe zvládat své bolesti, 11 % zůstalo neutrálních.

Nejlepší způsoby, jak zlepšit svou flexibilitu

Vyzkoušejte taiči, pilates nebo jógu pro získání síly, zpevnění a protažení celého těla. Nejen že se dokonale protáhnete, ale také rozpustíte případné napětí. Nechť se správné protažení stane součástí vašeho života! Vyplatí se to.

Dýchání nosem: tajemství optimální kondice?

Rozvíjející se výzkum naznačuje, že dýchání skrze nosní dírky může být během cvičení účinnější a lepší než dýchání ústy.

Jak zlepšit zdraví veteránů – pomůže jóga!

Bývalí vojáci se často potýkají s negativními dopady – ať už fyzickými či psychickými – prožitých událostí v rámci svého náročného povolání. S tím je nutné pracovat, aby si své zdraví udrželi co možná nejdéle. Je třeba zvolit ty správné terapie, aby se vyrovnali s traumaty, která během svého povolání získali.

Nové číslo JÓGA DNES vychází 2. listopadu 2020!

Na vědomí se dává, že již v pondělí 2. listopadu 2020 vychází další vydání časopisu JÓGA DNES. Co vás čeká na stránkách vydání listopad/prosinec? 

Cvičení a strava jsou nejlepší bojovníci proti virům

A kdy jindy než právě v této době, kdy je svět zasažen pandemií světového formátu. Pokud své tělo správně živíte a máte dostatek pohybu, vaši imunitu neporazí žádné virové onemocnění.

2. díl podcastu Jóga Dnes ON AIR

K poslechu je již 2. díl nového podcastu ON AIR. Věříme, že podcastem JÓGA DNES ON AIR obohatíme jógovou komunitu a současně rozšíříme povědomí o józe. Podcast Jóga Dnes ON AIR stahujte na Apple Podcast, Spotify a Google Podcast. 

První „jogínská“ univerzita otevřena v USA

Jóga je známá po celém světě. Už méně známý je fakt, že v Indii můžete dokonce vystudovat vysokou školu jógy. A aby toho nebylo málo, první vysoká škola jógy byla otevřena také v USA. Tato univerzita bude kombinovat moderní vědecké principy se starou indickou praxí.

Jak na celulitidu a celkové zeštíhlení s přírodní kosmetikou Argital

S nějakou formou celulitidy se potýká většina žen (někdy i mužů) - má ji tak trochu každý, kdo má sedavé zaměstnání. Pro boj s celulitidou jsou důležité tyto 4 pilíře: strava, pohyb, masáže a zpevňující a odvodňující kosmetické přípravky. Cvičení, strava a masáže jsou na vás, ale s tím posledním bodem se můžete svěřit do rukou účinné italské přírodní kosmetice Argital.