Jóga a pránájáma jako správná cesta postcovidové terapie

Indie vydala nové doporučené postupy pro osoby, které se zotavují z COVID-19. Domácí režim přírodní léčby zahrnuje pravidelné cvičení jógy, pránájámy, meditace a chyawanprashu. Krizový protokol byl sestaven ministerstvem ájurvédy, jógy a přírodního léčitelství, Unani, Siddha a homeopatie (AYUSH).

Fitness sektor v krizi: dvoutýdenní lockdown by ho mohl stát až 285 milionů korun!

Jóga je součástí sportovních center, jógových studií i mnoha životů těch, kteří jógu praktikují doma. Situace jógových center je vážná, a tak přinášíme zprávu Komory fitness ČR, která zastupuje právě jógová centra. 

Proč je důležité být fit i během pandemie?

Když svět zasáhl koronavirus, všechno se zavřelo a mnoho lidí trpělo hlavně po psychické stránce tím, že přišli o své denní rutiny, které byly důležité pro očistu těla i mysli. Většina tělocvičen se snaží nalákat své věrné klienty zpět a přináší hmatatelné důvody, „proč“ by neměli ani v takových pro lidstvo náročných časech přestávat sportovat.

Obří venkovní „jógové kopule“ v Torontu

Covidová pravidla sociálního distancování měla po celém světě za následek prudký nárůst virtuálních lekcí jógy především na kanálech YouTube a Zoom. V Torontu v Kanadě, kde došlo během posledních týdnů ke zmírnění restrikcí, se vynalézavost v oblasti jógy posunula mnohem dál.

Jóga v oblacích

Chcete pozvednout své cvičení jógy do nových výšin? Pak je tu pro vás terasa na okraji Hudson Yards, která nabízí jógu pod širým nebem. Jde doslova o „nebeský“ zážitek a nové vnímání jógy jako takové.

Ovládněte svůj hněv pomocí jógy

Herečka Sonal Chauhan na svém Instagramu sdílela pozici králíka, jednu z inverzních ásan, které pomáhají zvládnout případný vztek. Ten občas zažíváme všichni a je potřeba ho uvolnit tím správným způsobem… Což vyvolalo velkou vlnu zájmu!

Jóga DNES Speciál říjen 2020

Podzimní číslo Jóga DNES Speciálu vychází již 1. října! 

Jóga a její pozitivní vliv na pacienty s fibrilací srdečních síní

Fibrilace síní je jednou z nejčastějších poruch srdečního rytmu. Průměrně jeden ze čtyř lidí v Evropě a USA je postižen tímto onemocněním, které může být později příčinou mrtvice, a to z 20 až 30 %, a zvyšuje riziko smrti 1,5krát u mužů a 2krát u žen.

Jóga plná smíchu!

Jógových stylů existuje nepřeberné množství. Jedním z nich je také „jóga smíchu“, která jistojistě léčí. Smích jako takový je všelék na všechno.

Řekněte to ptákům: Jóga v parku nabízí spojení s přírodou

Protáhnout se. Dýchat. Najít svůj střed. Zaposlouchat se do ptačího zpěvu. To vše a vlastně mnohem víc vám přinese jóga v parku!