Dejte svá střeva do pořádku

Střevní mikrobiom je velmi důležitou částí každého z nás. Zásadně totiž ovlivňuje nejenom imunitu, ale také nervový i hormonální systém. Právě proto, je pro naše zdraví zásadní, aby byl mikrobiom vyvážený. Velmi důležitá je pro střeva samozřejmě strava, dostatek ovoce, zeleniny a dalších potravin bohatých na vlákninu. Další cestou je vsadit na vhodné doplňky stravy, které pomohou střevu zbavit se nežádoucích látek.

Držení těla, jóga a zotavení z traumatu

Trauma, stres a úzkost obecně ovlivňují držení našeho těla, prostupují chůzí i výrazy našeho obličeje. Podobně ale mohou působit i zdraví jedinci s posturálními abnormalitami, které stavy stresu, traumatu i úzkosti výrazně napodobují. Jógou a výběrem správné techniky dechu lze tyto abnormality zmírnit, nebo dokonce zcela odstranit.

Hlasujte pro JÓGA DNES ON AIR v anketě Podcast roku!

V září minulého roku jsme zahájili vysílání našeho podcastového pořadu JÓGA DNES ON AIR. Ke dvěma tištěným titulům – JÓGA DNES a JÓGA DNES SPECIÁL – tak k našemu Instagramu a Facebooku přibyl další online kanál, jehož prostřednictvím se šíří jógová inspirace, životní příběhy, zkušenosti, názory i podpora...

Letiště jakožto duchovní místo?

Letiště zintenzivňují pomoc v oblasti duševního zdraví kvůli vzrůstajícím úzkostem cestujících.

VIVOBAREFOOT – nejpohodlnější boty na světě

S 26 kostmi, více než 100 svaly, vazy a šlachami a 200 000 nervovými zakončeními je lidské chodidlo mistrovským dílem matky přírody. K pohybu proto nepotřebuje silnou neforemnou podrážku s tlumičem a dalšími „marketingovými vychytávkami“.

5 jógových ásan, které by měl znát každý!

Jóga jako prastará tradice spojuje lidi po celém světě. A pracuje nejen s fyzickým tělem, ale také s myslí.

Průměrný plat jógového instruktora

Pokud přemýšlíte o kariéře instruktora jógy nebo jste absolvovali instruktorský kurz a zvažujete, zda se na tuto cestu vydat či nikoliv, je následující otázka nevyhnutelná: Kolik vlastně vydělává instruktor jógy?

Uvolněte své fascie pomocí masážního pěnového válce

Cvičení na pěnovém masážním válci pomáhá snížit napětí ve fasciích a svalech, obnovení toku lymfy a krve do celého těla, odvádí toxiny, hydratuje klouby a svaly, snižuje zánět v těle, zlepšuje spánek a celkově zvyšuje flexibilitu. Fascie plní důležitou úlohu v držení těla pohromadě a ochraně před šířením infekcí v těle.

Pásek na jógu – malý „velký“ pomocník

Možná ho neznáte, možná jste o něm již slyšeli. Pásek na jógu je skvělý pomocník pro nás pro všechny.

Postavte se stresu čelem!

A jak jinak než pomocí jógy! Jóga je skvělý způsob, jak se vypořádat s každodenním stresem a cítit se dobře. Stres nás oslabuje, trápí a rozptyluje. Často nás přivádí do situací, kdy spěcháme a nevíme, kde nám hlava stojí, následuje panika, obviňování a končí to explozí uvnitř naší hlavy. A tak to jde den co den.