Obličejová jóga: Uvolní nejen svaly, ale také stres

To, že je stres „vidět“ na našem obličeji, všichni víme. Stres, smutek, starosti, to vše se nám do tváře přímo vepisuje. Tvář zešedne, vypadá pohuble a výsledkem je optických pár let navíc. Obličejová jóga je správným řešením, jak se zbavit jakékoliv negace a nechat svůj obličej opět rozzářit a omládnout.

Nový JÓGA DNES Speciál vychází 1. října!

Již 1. řijna 2021 spatří světlo světa nové číslo časopisu JÓGA DNES Speciál! Na co se můžeme na jeho stránkách těšit tentokrát? 

Známé tváře a jóga: I slavní muži se zamilovali do síly pradávné tradice!

Pamatujete si chlapeckou skupinu Take That? Její tehdejší frontman Gary Barlow se zamiloval. Láskou mu není nic jiného než námi tolik oblíbená jóga!

Alpaka – tak trochu jiná jóga

Jóga ve spojitosti se zvířaty už asi nikoho nepřekvapí, a tak se jedna farma chovající lamy alpaka rozhodla pro otevřené lekce právě s těmito miláčky.

Zářijová výzva od @jogadnes a @lole.praha je tu!

Pod taktovkou @jogadnes vznikla další výzva, tentokrát ve spolupráci s kanadskou značkou @lole.praha! Máte své oblíbené ásany? Pojďme si je vzájemně představit! Řekněte nám, co se vám na dané pozici líbí, jaké má benefity, jestli jste ji měli rádi vždy, nebo byla cesta spletitá. Každý jsme jiný, každý máme jiné potřeby a přání, každý jdeme svou vlastní cestou. Spojuje nás ale cesta společná. Jóga. Pojďme si užít 6 dní plných jógy a vzájemného sdílení. 

Proměnlivá tvář jógy

Jóga jako pradávná tradice je jistě nadčasová záležitost. Přesto však podléhá změnám a přizpůsobuje se současným požadavkům dnešních jogínů, kteří se věnují jejímu cvičení a mnohdy ji považují za životní styl. No a proč ne. Vždyť o tom to celé je.

Přijďte si zharmonizovat tělo i duši na Festival Evolution

Současný životní styl se vyznačuje mnoha extrémy. V každodenním koloběhu se občas zapomeneme zastavit, a když už se tak stane, nestačíme se divit, kam jsme se dostali. Tak schválně, máte čas sami na sebe, umíte si odpočinout a přemýšlet o tom, co vás naplňuje? Utřídit si myšlenky můžete přijít na Festival Evolution, který proběhne o víkendu 17. - 19. září na Výstavišti v Praze Holešovicích.

Jak sedět (nejen) při meditaci správně?

Je známá věc, že jakmile začnete praktikovat jógu, „žijete“ jógou i při jakékoliv jiné aktivitě. Je ale potřeba rozlišovat, co konkrétně našemu tělu vyhovuje a kde bychom si případně měli pomoci.

7 věcí, které jste možná netušili o Meghan Markle

Není překvapením, že jóga a pilates hrají ve fitness režimu Meghan Markle poměrně velkou roli. Její matka Doria Ragland je koneckonců bývalá instruktorka jógy! Vévodkyně, která je matkou dvou dětí, pečlivě dbá o své fyzické i duševní zdraví. Jaká jsou tedy tajemství její krásy?