Vybavte si domov na jógu

Zařiďte si svůj domov jako jógové studio a mějte po ruce všechny pomůcky na jógu, kterými můžete svou pravidelnou praxi posunout zase o něco dále. Docílíte správného postavení těla v ásanách, prohloubení protažení těla či si užijete pohodlnější závěrečnou relaxaci a domácí meditaci.

9 tipů na vánoční dárky pro jogíny

Díky tomu, že je dnes v Česku jóga tak populární objevují se na trhu neustále skvělé nové věci, kterými můžete potěšit lidi cvičící jógu. Inspirujte se našimi nápady na dárky pro jogíny.

Nová JÓGA DNES listopad/prosinec 2021 vychází už 1. listopadu!

Poslední vydání JÓGA DNES v tomto roce bude v prodeji od 1. listopadu. Hlavním tématem časopisu je CESTA JE CÍL. O čem všem si v novém čísle můžeme přečíst?

Ohlédnutí za křestem knihy Žijte jógu 2 a setkáním v Mikulově

Kniha Vaška Krejčíka Žijte jógu 2 – hledání harmonie vyšla již v březnu, avšak covidová situace neumožňovala její křest. Kniha je plná inspirace, jógových sestav a také nádherných fotografií z různých koutů Čech a Moravy, které svým fotoaparátem zachytil Dušan Štraus.

#MUJPRIBEH výzva: Staňte se hostem podcastu JÓGA DNES ON AIR!

V sérii #MUJPRIBEH přinášíme příběhy vás, našich čtenářů a posluchačů. Každý z nás máme unikátní životní cestu, kterou kráčíme a která může inspirovat i další. A co tato vyprávění spojuje? Jóga – jak jinak! Chtěli byste se s námi podělit o váš jógový příběh? Sdílet ho s ostatními? Můžete nám napsat na mujpribeh@jogadnes.cz! A pokud máte kuráž, možná s vámi nahrajeme i rozhovor do našeho podcastu JÓGA DNES ON AIR, který moderuje Zuzka Klingrová! Poslechněte si některou z epizod nebo si přečtěte články z této série na našem webu.

Najdete nás na Google PodcastSpotifyApple Podcast.

Přejděte na zelenou. Dejte šanci spirulině!

Zelené potraviny lákají lidstvo již od nepaměti. Asociujeme si je se zdravým životním stylem, detoxem a mládím. Jednou z těchto potravin je i řasa spirulina, která je známá pro svůj vysoký obsah bílkovin a imunitu podporující účinky a nejčastěji ji seženete ve formě tablet. Nyní však na český trh přichází první nápoj s čerstvou spirulinou, který s sebou nese benefitů mnohem více.

Členové královské rodiny milují jógu

Kromě golfu, tenisu, póla a dalších aktivit je královská rodina také velkým fanouškem jógy. Meghan Markle tuto vášeň převzala od své matky, princ Charles již dříve hovořil o výhodách jógy jako skvělé cesty, jak se vyrovnat s úzkostí, a dokonce i sama královna se nechala slyšet, že jóga je výtečný způsob, jak žít lépe. Pojďme se podívat na jednotlivé členy královské rodiny, kteří jógu zahrnuli do své každodenní rutiny.

Mikrodávkování LSD jako cesta k uvolnění stresu?

V posledních letech se kromě jógy, meditace, poslechu klidné hudby a dalších technik práce s myslí osvědčilo také užívání malého množství LSD jako cesta k účinnému uvolnění a eliminování stresu a udržení si dobré nálady.

Kalendář akcí na www.jogadnes.cz je zdarma!

Pořádáte online workshopy, semináře, nebo jim podobné akce? Plánujete jógové zájezdy nebo retreaty? Využijte možnost sdílet informace o těchto akcích na www.jogadnes.cz, aby se o nich dozvědělo co nejvíce lidí! Vybrané akce otiskneme v listopadovém čísle JÓGA DNES v nové rubrice Kam za jógou.

Dech jako očista těla

Bez dechu není života. I tak ale spousta z nás nevyužívá jeho plný potenciál. Dech léčí, očišťuje, zklidňuje, a dokonce nás dokáže chránit, když vdechujeme vzduch, který neodpovídá těm nejlepším standardům.