Jóga jako cesta ke snížení stresu

Pokud trávíte hodiny a hodiny prací, buďte si jistí, že to na vás má značný vliv. Možná si to neuvědomujete, ale stres je v práci všudypřítomný. Vlastně nejen tam.

Nejlepší flow jóga k uvolnění těla po dlouhých hodinách práce

Pro většinu z nás je typické věnovat každý den hodiny a hodiny práci. Čas trávený u notebooků a stolních počítačů, mysl i tělo pod kontrolou, koncentrace a celková námaha mohou způsobit extrémní bolesti zad, ramen a krčních svalů. Kvůli špatnému držení těla mohou někteří lidé pociťovat napětí, brnění, bolesti hlavy, svalovou únavu a nakonec i zhoršenou výkonnost. S tím vším ale pomůže jóga.

Práce s myslí = lepší kvalita spánku u dětí

Celý svět spěje k poznání, že abychom byli zdraví a žili v klidu, je potřeba pracovat hlavně se svou myslí. Proto se i instituce, jako je škola, stále častěji zabývají faktem, že zahrnout do svých osnov také „mindfulness“ není tak úplně od věci.

Nová JÓGA DNES září/říjen 2021 vychází 1. září!

Podzimní vydání lifestylového časopisu JÓGA DNES vstoupí na trh ve středu 1. září a jeho tématem bude Lehkost bytí. Na co všechno se můžeme na stránkách časopisu těšit tentokrát?

Jak se jóga stala populární na „Západě“?

Jednou z nejvíce paradoxních věcí na józe je to, že přestože má tato 5000 let stará praxe kořeny v asijských zemích, včetně Indie, získala si na Západě mnohem větší popularitu. Výsledkem je, že evropské země a Spojené státy dokázaly zmodernizovat tuto starodávnou disciplínu a začlenit ji jako životní styl založený na empatii a péči o sebe.

Ásany přínosné pro těhotné ženy

Je známo, že jóga nabízí holistické benefity všem, a je skvělá také pro těhotné ženy. Výhody čerpající z jógy jim pomáhají udržovat tělo zdravé, klidné a uvolněné. Jóga připravuje ženy na porod a také jim pomáhá se po porodu lépe zotavit.

Soutěž: Vyvez časopis JÓGA DNES na výlet a vyhraj podložku LOLË!

Zapojte se do soutěže s letním číslem časopisu JÓGA DNES! Soutěžit můžete na našem Facebooku nebo na Instagramu. Jak na to?

Jak být lepším učitelem jógy

Dlouholetý učitel jógy sdílí rady, jak učit jógu, aby měla co největší přínos pro učitele i studenta.

Vliv spirituality na zdraví a psychiku osob, kterým se podařilo překonat rakovinu prsu

Během své 20leté kariéry ošetřovatelky si Jennifer Hulett povšimla, že lidé, kteří přežili rakovinu prsu, často vyjadřovali vděčnost za to, že jsou naživu, a zmiňovali Boha nebo jiné duchovní ideje, které jim pomohly v cestě za jejich zdravím.

Co má olympiáda v Tokiu společného s jógou?

Existuje něco, co mají sportovci na olympiádě společného: Lásku k jógové praxi.