Jak na správnou hydrataci organismu?

V létě naše těla pracují na plné obrátky, aby si udržela správnou teplotu, která je optimální pro fungování celého organismu. Nedílnou součástí celého procesu je i hospodaření s vodou, obecně tekutinami, proto je správná hydratace aktuálně doslova „žhavé téma“.

Jak se v létě „ochladit“?

Sluneční vlastnosti léta (teplo, projekce, aktivita) se rovnají stimulaci „sympatického“ nervového systému. Avšak i zde platí, že nic se nesmí přehánět. Možností, jak přehřát svůj organismus a cítit se podrážděně, je mnoho. Proto je potřeba být obezřetní.

Osobní vesmír a jóga

Jste zvyklí utíkat nebo se umíte zastavit, zpomalit, uvědomit si, jak se cítíte, být na sebe vlídní? Slyšíte svůj vnitřní hlas jasně nebo ho slyšet neumíte, možná nechcete, a zatlačujete ho do samotného koutku duše, skladiště nechtěných obsahů, které, je-li přeplněné, vás potom vychyluje z rovnováhy?

Červenec: Měsíc sklizně, pomoci a putování

Pro nás dnes červenec představuje začátek letních prázdnin a dobu, kdy se vyráží na dovolené. Nese se tedy ve znamení odpočinku. Pro naše předky ale červenec odpočinkový rozhodně nebyl: právě tehdy se totiž nejvíce pracovalo na poli a děti měly prázdniny proto, aby mohly pomáhat rodičům a prarodičům.

Jak jóga pomáhá s organizací času

Také máte někdy pocit, že abyste za jeden den stihli vykonat vše, co potřebujete, musel by mít ne 24, ale minimálně 48 hodin? Jenže kde brát čas, když se zdá, že je nedostatkovou veličinou snad všude? A co takhle naučit se, jak čas zastavit? Kde ho brát a jak ho dávat, vyrábět?

Červenec: měsíc ve znamení krevního oběhu a ohně

Víme, že má na náš život vliv mnoho věcí. Od postavení Slunce, Měsíce, planet až po náladu našeho šéfa. Pojďme si dneska říci něco o tom, jak nás ovlivňují samotné měsíce. Na jaké orgány působí, jakou stravu je vhodné volit a jaké ásany zařadit do své praxe.

V čem nám prospívá chůze naboso?

Existuje mnoho tvrzení popisujících, jak může odkládání bot zlepšit sílu a rovnováhu, vyřešit onemocnění kyčlí, zad nebo kolen a zabránit bolestivým deformacím nohou, jako jsou vbočené palce nebo spadlé klenby. Proč a v čem nám prospívá?

Letní slunovrat – dveře se létu otvírají

Doba magických zaříkávání a zvyklostí, kdy se příroda ocitá na prahu nejhojnějšího času. Oslavujeme vrcholící sílu slunce a jeho životadárnou energii, bez které by nebyl život na zemi možný. Přivítejme čas zrání, hojnosti a sklizně. Jaké rituály se používaly v čase nejdelšího dne a nejkratší noci?

Vědci potvrzují: Víra v něco převyšujícího může prodloužit život

Je jedno, jestli tomu něčemu“ říkáte Bůh, vesmír, osud nebo láskaVýsledky celé řady studií potvrzují, že když lidé věří v „něco převyšujícího, může jim to významně prodloužit život. K duchovnímu životu vede i pravidelná praxe jógy.

Čočkový dál

Slovo dál znamená v překladu "luštěnina". Vyzkoušejte úžasnou kombinaci koření v doprovodu čím dál populárnější červené čočky.