Bábovka s citrónovou polevou

Bábovka je českou klasikou, kteru však můžete obměňovat na nespočet způsobů. Jedním z nich je i bábovka ala citrónový chlebíček, která je svěží a v kombinaci např. s mátou nebo jarním jedlým kvítím navíc bude vypadat opravdu božsky.

(Eko)logicky nohama na zemi

Řešíte, jak žít s větším citem k životnímu prostředí? Každý z nás má svou cestu, kterou se vydává. V zápalu nadšení však často předpokládáme, že náš způsob je ideální, ba přímo nutný i pro všechny ostatní. Jenže totéž si myslí lidé kolem nás... Jak tedy najít vlastní postoj k ekologii se zdravými kořeny?

Čokoládová pěna s nádechem pomeranče

V článku o čokoládě jsme se rozpovídali i prospěšných účincích čokolády, byla by tedy škoda nepřidat hned jeden recept, kde si vše můžete vyzkoušet v praxi. Čokoládová pěna je lehoučkým dezertem, který určitě oceníte.

Čokoláda – pochoutka mnoha tváří

Pokud se zeptáte ženy, bez čeho by nemohla žít, často odpoví, že bez čokolády. Čokoláda je něco, co nám vykouzlí úsměv na tváři. Opravdoví fajnšmejkři si dopřávají čokoládu 95 % a výše. Proč po ní celý svět tak touží?

Květen: Měsíc lásky, mládí a oslav

Příroda je v plném rozkvětu, sílící slunce a prodlužující se dny nás nutí trávit stále více času venku v přírodě, která nás nabíjí pozitivní energií rozpuku, otevírání a lásky. To, jak dnes vnímáme květen, se s časem nemění – i pro naše předky byl plný sílící energie, kterou oslavovali mnoha lidovými zvyklostmi a tradicemi. Některé z nich přetrvávají, jiné se vracejí.

Domácí špaldová pizza se zeleninou

Každého občas popadne chuť na něco, co se zrovna nehodí do kategorie "zdravá strava". Vždy ale záleží na přípravě a surovinách. Proč by domácí pizza nemohla být občasným řešením? Kvalitní ingredience, zelenina a špaldová mouka ji nasměrují správným směrem.

Bolesti zad – jejich příčiny a řešení

Někteří lidé trpí bolestmi zad, zatímco jiní ne. Je možné, že používají svaly zad odlišně? Důvod je především v celkové aktivitě. Ta se pak odrazí na vitalitě a na tom, jak se cítíme.

Ve tmě

„Pobyt byl pro mě způsobem k restartu, načerpání nové energie, hlubšímu poznání sebe a své mysli, k uvědomění si, že opravdu to hlavní na čem záleží je jen a pouze vnitřní nastavení.“

Rigatoni s bazalkovým pestem

Je to jídlo, které obsahuje jen základní ingredience, které máte určitě ve spíži, přesto je tak rychlé a dobré, že si ho můžete vařit stále dokola.

Jak si sestavit vlastní jídelníček podle ájurvédy krok za krokem

Určitě se vám někdy v životě stalo a pravděpodobně ještě stane, že vybočíte ze „správného“ stravování. Třeba za to může vaše okolí nebo prostě právě řešíte úplně jiné věci. To je život. A být naštvaní sami na sebe, že takzvaně nemáte disciplínu, je podle mě nesmysl. Člověk se neustále mění, mění se jeho okolí, situace, emocionální rozpoložení i fyzická kondice. To, že jeden typ jídelníčku vás dokáže uspokojovat celý život, je velmi nepravděpodobné. Naopak je třeba jídelníček obměňovat podle ročního období a vašich potřeb. Nesmíte zapomínat ani na své momentální chuťové preference…