Jóga zdraví

Rostlinné krémy do vánočního pečení: pudinkový a kešu krém

Rostlinné krémy do vánočního pečení: pudinkový a kešu krém

Máslové krémy jsou výborné, ale relativně těžké. Nemusíte být vegani, abyste použili rostlinné krémy, postačí, když chcete, aby vaše cukroví bylo lehčí a mělo punc zvláštnosti. A víte, co je na nich nejlepší? Že je můžete mlsat jen tak...

celý článek
Rady, tipy a triky pro vánoční pečení – 1. díl

Rady, tipy a triky pro vánoční pečení – 1. díl

Každoročně jsme doslova zasypáváni starými i novými recepty na cukroví a sladké vánoční pokrmy. Neméně důležité jsou ale i různé finty, tipy a triky, které z obyčejného cukroví udělají cukroví výjimečné a lahodné. V následujících dvou dílech bych se s vámi o některé takové tipy ráda podělila. Třeba si najdete něco, co se vám bude hodit.

celý článek
Vánoční inspirace našich autorů – Valentina Lebová

Vánoční inspirace našich autorů – Valentina Lebová

Naše autory jsme poprosili, jestli by se s námi nepodělili o recept na cukroví, které pro ně něco zmanemá. Nechybí ani malé poodhalení toho, jestli pečou vlastní či spoláhají na ostatní a jaká je jejich nejoblíbenější ingredience....

celý článek
Advent – tři týdny do Vánoc

Advent – tři týdny do Vánoc

Čas před Vánocemi, jako bych to slyšela: „Ani mi to nepřipomínej, to zas bude stres, davy lidí, povinné večírky, vymýšlení dárků, uklízení, pečení, jen samá nervozita a spěch.“ Ale proč? Mým oblíbeným heslem je: „Jaké si to uděláš, takové to máš!“

celý článek
Vanilkové rohlíčky bez mouky a cukru

Vanilkové rohlíčky bez mouky a cukru

Klasické vanilkové rohlíčky nemají konkurenci. Pokud je ale nemůžete nebo chcete zkrátka o něco zdravější verzi, připravte si tyto rohlíčky bez klasické mouky a cukru. Při jejich pečení buďte trpěliví. Výsledek ale stojí za to.

celý článek
Průvodce tuky pro vánoční pečení a vaření

Průvodce tuky pro vánoční pečení a vaření

První adventní neděle již klepe na dveře. Je to také čas, kdy začínáme péci první cukroví (nebo druhé...?), aby mělo dostatečný čas k uležení a my si ho pak mohli vychutnat v té nejlepší kondici. Pečeme a vaříme o sto šest a proto si pojďme říct něco málo o výběru vhodných tuků.

celý článek
Proč tak tíhneme k Vánocům?

Proč tak tíhneme k Vánocům?

Vánoce jsou jedním z nejkouzelnějších období v roce. Pro mnohé možná tím úplně nejkouzelnějším. Přípravy na ně probíhají minimálně poslední adventní měsíc, ve skutečnosti však řada z nás nakupuje dárky pro své bližní již mnohem dříve.

celý článek
Mrkvový dort alias „carrot cake“

Mrkvový dort alias „carrot cake“

Mrkvový dort patří k jedněm z nejoblíbenějších a nejvděčnějších dortů. Člověk nemusí být ani cukrář, aby s ním sklidil úspěch na nejedné narozeninové oslavě. Vyzkoušejte si ho jednou nanečisto jen v kruhu rodinném a pak s ním překvapte třeba na vánočním večírku.

celý článek
Čokoláda – pochoutka mnoha tváří

Čokoláda – pochoutka mnoha tváří

Pokud se zeptáte ženy, bez čeho by nemohla žít, často odpoví, že bez čokolády. Čokoláda je něco, co nám vykouzlí úsměv na tváři. Opravdoví fajnšmejkři si dopřávají čokoládu 95 % a výše. Proč po ní celý svět tak touží?

celý článek
Manómaja jóga a postmetabolická aktivita

Manómaja jóga a postmetabolická aktivita

Představte si, že byste měli kontrolu nad tím, jak se vaše tělo vyvíjí a roste, uměli byste změnit své tělo nebo jeho jednotlivé části....

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket