Jóga v Indii, jóga u nás, jóga v nás

Mnoho jogínů, v tomto kontextu cvičenců jógy, to táhne do Indie s vidinou prohloubení své jógové praxe pod dohledem zkušeného lektora zářícího šanti energií a barevnou aurou kolem dokola. Vidina té pravé Indie, z které jóga pochází.

Takové (multi) kulturní zamyšlení

Každý tak nějak hledáme to zázračné místo osvícení a na pouti nejen máte moře času na přemýšlení, ale můžete potkat i spoustu inspirativních lidí. Jedna z nich mě zavedla do Kašmíru na hindu poutní místo Amarnath nějakých 4300 m n. m., kde se každý rok znovu a znovu v jeskyni tvoří přírodní ledový Shiva lingam. A byl to opravdu intenzivní zážitek....a boj o přežití.

Váránasí – místo živého snění

Není snad nikdo, kdo by si nezamiloval gháty. Děje se tam všechno podstatné – dobře se tam vaří, prodávají se suvenýry, medituje se, upalují se zemřelí, organizují se tam každovečerní rituály a samozřejmě se tam báječně obchoduje!

Období dešťů končí, na Bali začíná období klidu

Ticho je signálem pro démony, aby opustili Bali a nechali místní v klidu a pohodě. Hřmotné zvuky bubnů, dým, barvy, davy lidí a vyobrazení démoni, kteří putují ulicemi ostrovů balijských, oznamují největší hinduistický festival na Bali.

Poznejte nový ráj - severovýchodní Indie

Oblast severovýchodní Indie je stále neprozkoumaný ráj. Známý je také pod názvem sedm sester, region zahrnuje sedm států na kopci, přičemž každý z nich má výrazné kulturní dědictví, etnikum a jazyk.

Jóga a život na Cote d’Azure

Překrásné scenérie matky přírody lemují Azurové pobřeží na jihu Francie stejně tak, jako ásany a meditace vedou k volnosti a vnitřnímu prožitku krásy. Při pohledu na krásu se člověku otevírají hluboké vazby uvnitř sebe sama, které přirozeně reagují na krásu okolo nás.

MEXIKO - z pražského business centra do mayské džungle

Uprostřed džungle, bez elektřiny a bez možnosti jakékoliv mechanizace, se rodil dům. Mayští indiáni, kteří sem přijeli pracovat z vnitrozemí, si naštěstí uměli poradit jak bez strojů, tak bez facebooku.

INDIE - Na cestě k sobě sama

Jógový rebel, instruktor powerjógy Václav Krejčík miluje pořádek a čistotu. I přesto se vydal do Indie. Jeho zážitky si můžete připomenout právě zde. Z jeho pobytu vznikla jedna z nejprodávanějších knížek Grady - Jóga, dech a meditace. V tuto chvíli můžete sledovat jeho blog z právě probíhajícího pobytu v Indii - zde. 

NEW YORK – buď ho budete milovat, nebo nenávidět

Město s veselou přezdívkou Big Apple (velké jablko), město mrakodrapů, muzikálů, jedinečné atmosféry a cestování mezi ostrovy.

Klid, pokora a radost na Bali

Cestování je krásné poznávání. Vydejte se s námi na Bali a načerpejte sílu a energii. Chcte poznávat Bali, cvičit jógu a relaxovat v krásné přírodě? Poslední volná místa 1.-14.4.2016! Více zde.