Astaxanthin – nejsilnější antioxidant, který v létě ocení hlavně vaše pokožka

Konečně jsme se dočkali. Sluníčko nabírá na síle, odhazujeme mikiny a dlouhé kalhoty a radostně se vystavujeme prvním silným slunečním paprskům. Je tedy na místě zvážit, co pro sebe můžeme udělat stran ochrany pokožky mimo nákupu vhodného opalovacího krému

 

Vosa, mravenec a šavásana

Zátoka přede mnou je zalitá světlem vycházejícího slunce a já se chystám usednout na podložku a užít si lekci jógy, kterou konečně nepovedu já a budu si tak moci užít ten luxus, kdy někdo jiný povede mě a já si zavřu oči a budu plynout pozicemi až do mé nejoblíbenější – šavásany.

Powerjógové žití jógy

Od roku 2003 se powerjóga postupně šíří celou Českou a Slovenskou republikou. Za tu dobu urazila kus cesty. Je atraktivním jógovým tréninkem, ve kterém se uplatňují všechna doporučení jógové praxe, fyzioterapeutické koncepty i techniky práce s pozorností a myslí.

Kolagen a jeho potenciál v otázkách zdraví kloubů a pokožky

Když zadáte do vyhledávače Google slovo kolagen, vyjede vám bez mála 20 miliónů výsledků. Pro srovnání, když zadáte jinou velmi důležitou složku naší stravy a zároveň naprosto esenciální vitamín, vitamín D, vyjeden vám výsledků „jennecelých 4,5 miliónu. To samo o sobě poukazuje na to, jak moc se v poslední době o kolagen zajímáme. Pojďme se na něj podívat podrobněji.

Abhiniveša – nejtěžší ze všech kléš

Poslední kléša neboli překážka na naší cestě ke spokojenému životu je asi ta nejtěžší ze všech kléš. Abhiniveša znamená v překladu „strach ze smrti“. Od tohoto strachu jsou odvozeny ty další – strach o děti a své blízké, z neznámého, z bolesti, z utrpení, ze stárnutí, z neschopnosti, ze ztráty zaměstnání či partnera, ze ztráty „tváře“, ale třeba i strach z některé jógové pozice.

Lehkost bytí manipulovaného

Seděl se sepnutýma rukama na trůnu a byl oblečený do indického dhoti. Za stěnami pronajatého sálu místní školy tepal rušný život New Yorku, města, které nikdy nespí. Ale uvnitř místnosti byly pohyby guru Sri Chninmoy vláčné a jeho slova pomalá:

„Já jsem pokračovatelem a ztělesněním odkazu největších duchovních mistrů Buddhy, Sri Krišny a Ježíše Krista.“

Obnošený kabát aneb Sundejte to ze mě

Jednou z překážek, které nám brání v pokroku a rozvoji, je představa o sobě sama. Vytvořili jsme si o sobě „bájný příběh / vzdušný zámek“ a tomu věříme – ten žijeme. Je to zcela běžné. Měli jste však někdy pocit, že musíte ze sebe něco svléci, abyste se nadechli? Nebo že s sebou něco táhnete, co vás tíží, ač je to třeba i to, co jste vybudovali, vytvořili a je to součástí vaší komfortní zóny, vašeho úspěchu… a přesto vám to nedovoluje být šťastní, radostní a uvolnění?

Imunita dneška

Dnes máme na všechno výzkumy. Mnoho z nich si protiřečí. Záleží totiž na tom, která skupina si výzkum zadala, která skupina ho financovala a jak dlouho výzkum probíhal.

Využijte svoji vnitřní sílu

Před 22 lety jsem udělal nejpodstatnější krok svého života, který z jistoty dobrého zaměstnání namířil do nejistoty. To, co jsem dělal, už nemělo smysl, a abych se psychicky netrápil, odešel jsem. Strach jsem nechal stát mimo své rozhodnutí. Věděl jsem, že vše nějak bude. 

Proč ty můžeš a já ne?

Proč ona může a já se toho pečiva už x let nemůžu ani dotknout? Proč ona jídlo neřeší a já se musím v podstatě stále omezovat? Proč já se morduju ve fitku a jí stačí si sem tam zaběhat? 

Námětem pro tento příspěvek se stal můj víkendový rozhovor s jednou známou.