Ústa a oči domova

Domov je místo, kde žádné správně a špatně neexistuje. Jde o pocit. O to, cítit se doma fakt nejlíp na světě. Neutíkat. Nezavírat oči. Váš prostor je osobitý a domov z něj vytvoříte právě jen souladem se sebou. Pojďme se zaměřit na oči a ústa domova. Co o vás prozradí?

Odpočinek a akce: Dva rovnocenní partneři

V každodenním životě často dochází k nepochopení. Společnost nám dlouhodobě vštěpuje, že všechno akční (jangové) je daleko hodnotnější než všechno klidové (jinové). A tak je léto oblíbenější než zima. Akční sporty a adrenalinové zážitky se považují za podnětnější než bezcílné toulání krajinou a pozorování přírody. Něco vyprodukovat se považuje za smysluplnější než v klidu čerpat inspiraci a jednat intuitivně. 

Jste maratonec, nebo sprinter?

Domov je jedno velké hřiště. A může tam pobíhat maratonec, nebo sprinter. Říká se, že o člověku se dozvíte více, když budete týden žít v jeho domě.

Požehnání domu

Požehnání domu je stará tradice. Modlitba pro prostor na přivolání pozitivní energie. Váš domov je vaše druhé tělo. Vše, co děláte pro vaši domácnost, tak dáváte sobě.

Domácí prosincové rituály

Poslední dny roku jsou pro mě kouzelné a není jiný měsíc, který by měl tolik rituálů a tradic. Např. na Štědrý den byste neměli zametat a vynášet odpadky a smetí. Říká se, že se tím vynáší z domu štěstí.

Jak proměnit tmu ve světlo?

Světlo znamená život. Zejména za zimních dnů na sobě cítíme účinek nedostatku světla. Podobně je tomu v místnostech. Temné prostory nám ukládají energii.

Září – měsíc školních aktovek

Začala škola a s ní se do většiny dětských pokojů stěhuje školní aktovka, úkoly a vzdělávání.

Nabízím několik tipů, jak dětem rozzářit jejich prostor, který není jen místem pro spánek, ale také hernou a studovnou. Dětské pokoje by pochopitelně měly podporovat hlavně potřeby dětí. Tam, kde jich žije více, by každé dítě mělo mít svůj soukromý kout, který bude jen jeho.

Domácí desatero

Desatero doporučení pro domov, který je vaším zrcadlem. Vše, co máte kolem sebe, je odrazem vás samých.

V létě oblečte domov do modré

Letošní léto hřeje a svítí. Mám pro vás několik tipů, jak využít modrou barvu v interiéru, abyste se cítili lépe v teplých dnech.

Domov je jako kolotoč, jen rychlost určujete vy

Domov je místo, kde je vše ze mě. Rozhlédla jsem se kolem sebe a uviděla, že jsem vším: rozkvetlá orchidej na parapetu. Neumytá vidlička ve dřezu. Napůl vytlačená pasta v koupelně. Pohozený ovladač na sedačce. Klíče u vchodu. Černé lodičky v botníku. Vůně parfému na chodbě. Nedopitá studená káva v hrnečku. Kelímek od jogurtu v koši. Sklenice medu na lince. Pravá bílá teniska na levé.