#MUJPRIBEH výzva: Staňte se hostem podcastu JÓGA DNES ON AIR!

V sérii #MUJPRIBEH přinášíme příběhy vás, našich čtenářů a posluchačů. Každý z nás máme unikátní životní cestu, kterou kráčíme a která může inspirovat i další. A co tato vyprávění spojuje? Jóga – jak jinak! Chtěli byste se s námi podělit o váš jógový příběh? Sdílet ho s ostatními? Můžete nám napsat na mujpribeh@jogadnes.cz! A pokud máte kuráž, možná s vámi nahrajeme i rozhovor do našeho podcastu JÓGA DNES ON AIR, který moderuje Zuzka Klingrová! Poslechněte si některou z epizod nebo si přečtěte články z této série na našem webu.

Najdete nás na Google PodcastSpotifyApple Podcast.

Uvolněte kyčle a pociťte volnost plynutí

Zdravé a volné kyčle usnadňují pohyb v každodenních činnostech a dávají pocítit onu svobodu a volnost jógového plynutí. Vyplácí se pravidelnost a vytrvalost praxe, která při důsledném provádění neuvolní pouze kyčle, ale i vaše nitro.

Přejděte na zelenou. Dejte šanci spirulině!

Zelené potraviny lákají lidstvo již od nepaměti. Asociujeme si je se zdravým životním stylem, detoxem a mládím. Jednou z těchto potravin je i řasa spirulina, která je známá pro svůj vysoký obsah bílkovin a imunitu podporující účinky a nejčastěji ji seženete ve formě tablet. Nyní však na český trh přichází první nápoj s čerstvou spirulinou, který s sebou nese benefitů mnohem více.

Jak nenásilně vplout do krásy podzimu

Také cítíte, jak se vzduch venku pomalu, ale jistě mění? Podzim je tu a s ním také větší přísun energie jin, která tak s ustupujícím létem odvádí pryč také do té doby panující energii jang. Není to ale pouze o změně energie, mění se délka nocí, které jsou na severní polokouli delší, rána jsou chladnější a celková energie přináší více klidu, ženskosti a touhy po introspektivě.

Pět podmínek uzdravení

„Vnitřní prací ladím svou duši, niterné housle, aby ze mě zněla pouze dobrá melodie ve vztazích ke všem.“ Michael Laitman, profesor ontologie, filozof, zakladatel a prezident Institutu vzdělávání a výzkumu kabaly  

Využití feng shuej ve váš prospěch

Žádný dům nebo budova nejsou dokonalé a z hlediska feng shuej je ani dokonalými nelze udělat. Co ale můžete chtít udělat, je soustředit se na to, jak vaše bydliště (nebo kancelář) v současnosti podporuje nebo brzdí váš vývoj.

Členové královské rodiny milují jógu

Kromě golfu, tenisu, póla a dalších aktivit je královská rodina také velkým fanouškem jógy. Meghan Markle tuto vášeň převzala od své matky, princ Charles již dříve hovořil o výhodách jógy jako skvělé cesty, jak se vyrovnat s úzkostí, a dokonce i sama královna se nechala slyšet, že jóga je výtečný způsob, jak žít lépe. Pojďme se podívat na jednotlivé členy královské rodiny, kteří jógu zahrnuli do své každodenní rutiny.

Příběh o jogínech: Górakhnáth

Górakhnáth je považován za zakladatele linie Náthů (náth sampradája), která je dnes velkým a docela organizovaným duchovním řádem. Pro své následovníky je Górakhnáth roven bohu Šivovi a je mu zasvěceno mnoho chrámů. Dochovalo se několik děl, která jsou mu připisována – mimo jiné i slavný spis o józe Górakšašataka...

Liškové rizoto

Italská klasika ve variantě s houbami a petrželí. Dopřejte si s příchodem chladnějších dnů tento lahodný pokrm s oblíbenými liškami a s vůní parmazánu!

Jóga a kardiovaskulární systém

Pohybové aktivity zvyšující srdeční frekvenci nejsou jediným druhem cvičení, které může pomoci předcházet vzniku srdečních chorob nebo mírnit jejich dopady. Srdci a celkově kardiovaskulárnímu systému mimořádně svědčí jóga. Proč?