Mikrodávkování LSD jako cesta k uvolnění stresu?

V posledních letech se kromě jógy, meditace, poslechu klidné hudby a dalších technik práce s myslí osvědčilo také užívání malého množství LSD jako cesta k účinnému uvolnění a eliminování stresu a udržení si dobré nálady.

Jemné babí léto aneb jak zvládnout přechod z léta na podzim

S létem je to podobné jako s Vánocemi. Napadlo vás to někdy? Tolik se na ně těšíme, a když se konečně dočkáme, utečou jako voda a nám zbydou jen oči pro pláč a nutnost vrátit se zase do starého režimu. Tak zase za rok… Jak se naučit toto nepříjemné rozpoložení rozpustit?

Kombucha – chutný nápoj a lék v jednom

Název kombucha pro vás patrně nebude zcela neznámým. Blahodárné účinky na lidský organismus jsou kombuchové kultuře připisovány již tisíce let a obliby dosáhla také v Českých zemích, zejména počátkem 20. století.

Děti, sport a jóga

„Sportovec není superhrdina, ale: dokáže si vypěstovat pevnou vůli, neustále bojuje sám se sebou, překonává různé překážky, strachy a trému. Naučí se pravidelnosti a odpovědnosti jak vůči sobě, tak i vůči druhým...“

Kalendář akcí na www.jogadnes.cz je zdarma!

Pořádáte online workshopy, semináře, nebo jim podobné akce? Plánujete jógové zájezdy nebo retreaty? Využijte možnost sdílet informace o těchto akcích na www.jogadnes.cz, aby se o nich dozvědělo co nejvíce lidí! Vybrané akce otiskneme v listopadovém čísle JÓGA DNES v nové rubrice Kam za jógou.

Dech jako očista těla

Bez dechu není života. I tak ale spousta z nás nevyužívá jeho plný potenciál. Dech léčí, očišťuje, zklidňuje, a dokonce nás dokáže chránit, když vdechujeme vzduch, který neodpovídá těm nejlepším standardům.

Jóga jako pomoc při Alzheimerově chorobě

Jóga sice není všemocná, ale rozhodně je účinná. I proto je cvičení jógy skvělým pomocníkem, který může snížit stres a zlepšit náladu u jedinců s Alzheimerovou chorobou.

Ovesná kaše naslano s vejcem a halloumi sýrem

Že ještě neznáte slanou ovesnou kaši? Tak to musíte vyzkoušet tento chutný recept plný rajčat a s poctivou dávkou kvalitních bílkovin! Skvělá kaše totiž nemusí být jen sladká.

Podzimní rovnodennost – čas rovnováhy a harmonie

Máme tu období babího nebo také indiánského léta. Listy se začínají barvit a ve vzduchu je cítit energie, která nám našeptává, že podzimní dny jsou již za dveřmi. Mabon je časem vděčnosti, kdy děkujeme zemi, bohům a předkům za vše, co máme. Den i noc mají stejnou délku a nastává rovnováha. Ovšem ne nadlouho.

Obličejová jóga: Uvolní nejen svaly, ale také stres

To, že je stres „vidět“ na našem obličeji, všichni víme. Stres, smutek, starosti, to vše se nám do tváře přímo vepisuje. Tvář zešedne, vypadá pohuble a výsledkem je optických pár let navíc. Obličejová jóga je správným řešením, jak se zbavit jakékoliv negace a nechat svůj obličej opět rozzářit a omládnout.