articles

Polenta s pečenou dýní a plísňovým sýrem

Polenta s pečenou dýní a plísňovým sýrem

Další do sbírky receptů na rychlá a chutná jídla, zabarvená do podzimu. :) Kaši můžete různě obměňovat, dýně s plísňovým sýrem se postará o skvělou chuť.

celý článek
Jin a jang v každodenním životě

Jin a jang v každodenním životě

Rovnováha jin–jang je prvním krokem k harmonii. Jsou-li obě síly v harmonii, jsou jejich energie nejen vyvážené, ale spojené v jeden celek. Právě tehdy můžeme mluvit o zdraví a štěstí...

celý článek
Jednoduché instrukce – svoboda jógové praxe

Jednoduché instrukce – svoboda jógové praxe

Cvičení jógových pozic je v současné době velice oblíbené. Přispívá k tomu i fakt, že člověk je stále více stimulován k podávání výkonů. Je k tomu veden společností, zaměstnáním a nároky, které na sebe sám nakládá...

celý článek
Fit ve 40? Proč ne!

Fit ve 40? Proč ne!

Pokud se rozmýšlíte, jestli život nekončí tím, když přesáhnete čtyřicítku, tak opravdu ne. V Americe vznikla studie, která zkoumala skupinku žen ve věku nad 40 let, které nikdy moc nesportovaly, jak praktikují hotjógu....

 

celý článek
Jóga vědomí (kundaliní jóga)

Jóga vědomí (kundaliní jóga)

Na západní polokouli tento zatím relativně málo známý druh jógy nachází v poslední době postupně stále více příznivců. Kundaliní, aneb jóga vědomí, otvírá srdce, buduje vnitřní sílu a uvolňuje energii, která sídlí u kořene páteře...

celý článek
Jóga jako cesta k uvolnění úzkosti

Jóga jako cesta k uvolnění úzkosti

Jóga jako systém na rozhýbání zatuhlého těla, protažení zkrácených svalů a zklidnění roztěkané mysli je známá již desítky let. Ale jóga jako prostředek ke zmírnění úzkosti?

 

celý článek
Radost v každém okamžiku

Radost v každém okamžiku

Radujme se, veselme se… Zpívá se v jedné oblíbené české vánoční koledě. Jsou to slova, která užíváme docela často. Otázkou však je, zda jejich význam skutečně prožíváme. Prožít radost a mluvit o jejím prožívání je totiž něco úplně jiného. Uvědomujeme si to?

celý článek
Slavní jogíni: Mahátma Gándhí

Slavní jogíni: Mahátma Gándhí

Když Gándhí, jeden z největších politických a duchovních vůdců Indie, usiloval o vymanění svého národa z britské nadvlády, řekl: „Jestliže vytváříte lásku takovým způsobem, že sama udělá na takzvaného nepřítele nesmazatelný dojem, musí vám lásku vrátit… a to vyžaduje daleko větší odvahu než rozdávání ran.“

celý článek
Krupicová kaše s hruškovou pracharandou

Krupicová kaše s hruškovou pracharandou

V době, kdy je rafinovaného cukru až přebytek, je dobré se někdy navrátit k přirozeným sladidlům – třeba hruškové pracharandě. Je výborná k dochucení kaší, ovocných knedlíků nebo taštiček. I tradiční krupicová kaše je s ní výborná...

celý článek
Vstřebávání živin – nemyslete jen na kvalitu jídla, ale i na své střevo

Vstřebávání živin – nemyslete jen na kvalitu jídla, ale i na své střevo

Většinou klademe hlavní důraz na to, co jíme – co do našeho těla přijímáme. Rozmýšlíme, co jídlo, které konzumujeme, obsahuje nebo neobsahuje za prospěšné či škodlivé látky. Zapomínáme ale, že je to hlavně naše tělo, které rozhoduje o tom, co, kolik a jak efektivně přijme a následně zpracuje.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket