Uštrásana (pozice velblouda)

Otevřením se směrem vpřed připravujeme prostor pro cestu k novým cílům. Vše, co bylo, necháváme za sebou, mačkáme a zapomínáme staré, abychom díky expanzi mohli přijímat vše nové.

Co zná absolvent instruktorského kurzu jógy?

Milujete jógu a chcete své zkušenosti více prohloubit či je dále předávat? Tak na nic nečekejte a přihlaste se do rekvalifikačního akreditovaného kurzu MŠMT nebo Yoga Alliance - Instruktor jógy/ Yoga Teacher v Power Yoga Akademii. Cena EARLY BIRD pro únorový kurz platí do 15.12.2023.

Vánoce nejsou obžerstvím, ale radostí ze sdílené vzájemnosti

Patříte do klubu těch, kteří si každoročně slibují, že od ledna se začnou držet, zhubnou a konečně skoncují se starými zlozvyky? A řadíte se také k těm, kterým se to pravidelně nedaří? Nic z toho nemusíte zažívat, stačí jen změnit svůj pohled na Vánoce a adventní období, které jim předchází.

Ještě jste si nezvykli za změnu času? Jak v tom může pomoci jóga

Citlivější jedinci mohou změnu času prožívat ještě týdny po tom, co se hodiny vrátí o hodinu zpět. Pokud mezi ně patříte a máte od konce října problémy se spánkem, zkuste se svěřit do konejšivé péče klidné jógové praxe.

Nová epizoda podcastu JD on AIR v éteru

Náš podcast se po nějaké době vrací v novém kabátě a s novou moderátorkou, kterou je Pavla Maříková. O novinkách Jóga Dnes, o JD konferenci 10.10.2024 + praxe dechu proti stresu, o dýchání všeobecně, o duševním zdraví a cirkadiánním rytmu. To je nová epizoda JD on AIR. 

Horčík … s čím ho nekombinovat

Hořčík lidé s oblibou berou, aby podpořili normální činnost nervové soustavy. Je součástí skoro každého preparátu, který slibuje sladké sny, klidný spánek a silné svalstvo. Ale víte, jak magnesium správně užívat?

Zdravé vánoční cukroví: Mrkvové sušenky (pečené) a Mandlová srdíčka (nepečená)

Každý má své oblíbené druhy vánočního cukroví. Byla by ale škoda skončit jen u klasických druhů. Zkuste třeba mrkvové sušenky nebo skvělá mandlová srdíčka, vhodná nejen pro milovníky nepečených verzí cukroví.

Tři přání

Ke svátkům se hodí přání a přát si..."Přeji si být zdravý, bohatý a šťastný. A kdyby to prostřední náhodou nevyšlo? Tak to změním na veselý", dodává ve svém blogu LEHKOST BYTÍ, Jakub Šamberger.

Jógové studio v Loděnicích: Bonté Yoga

Název BONTÉ je inspirován meditačním prostorem v Auroville/Indie, který jsme před pár lety navštívily. Bonté - česky "laskavost" - popisuji následně: "Konám, jak nejlépe umím,
bez očekávání výsledku, protože očekávání odměny znehodnotí dobrý čin.”
Neznamená to činit bezplatně, ale také nevnímáme jógu jako business.  Jóga je pro nás životní filosofie a nekonečná láska, ne tělocvik.

Allgäu - dovolená v podhůří Alp

Jižní Německo je opravdu krásné, dostanete se tam pohodlně autem a cesta z Prahy trvá cca 5h. Přesto to není úplně vyhledávaný cíl a já jsem se rozhodla vám ho trochu přiblížit, konkrétně oblast zvanou Allgäu.