Allgäu - dovolená v podhůří Alp

Jižní Německo je opravdu krásné, dostanete se tam pohodlně autem a cesta z Prahy trvá cca 5h. Přesto to není úplně vyhledávaný cíl a já jsem se rozhodla vám ho trochu přiblížit, konkrétně oblast zvanou Allgäu.

Yoga Market představuje novou značku na jógu pomůcky a oblečení - BORN

Značka BORN má dlouholetou historii v oblasti vývoje a výroby sportovního oblečení a doplňků. Jejich produkty jsou výsledkem kombinace moderního designu a špičkových technologií, což je důvod, proč si získali renomé mezi sportovci po celém světě.

Předplatné Jóga Dnes s dárkem +JD speciál/ nabídka ukončena v neděli 10.12. (včetně)

Při objednávce předplatného nyní získáváte dva dárky: přístup k videím Jóga Virtual (nyní novinkové video již na webu: Jóga nidra - uvolněte se ve svém vnitřním chrámu) a druhý dárek - JD SPECIÁL. 

Prosinec: měsíc ve znamení tlustého střeva a kovu

V díle listopadovém jsme si tlusté střevo již zmiňovali, a to v souvislosti s plícemi. Plíce podobně jako tlusté střevo jsou detoxikačním orgánem a jdou spolu ruku v ruce. O plicích se více dočteme v listopadovém díle, dneska se chci zaměřit právě na tlusté střevo, které je v prosinci nejvíce ohrožené. Jak ho podpořit a čemu se vyhnout? Tak jdeme na to!

Efektivní doplnění magnesia je otázka jeho podoby

Anorganické soli jsou jednou z forem, v níž se minerální látky na planetě vyskytují, avšak pouze v neživé přírodě. Díky jejich obsahu v půdě rostliny získávají potřebné živiny. Ale jsou vhodné pro člověka?

Jóga a hrudní páteř: Jak otevřít své srdce?

Hrudník dostává na podzim zabrat. Je nám zima, choulíme se do sebe, hrbíme se, bolí nás mezi lopatkami, píchá nás na hrudi, bojíme se otevřít se chladně se tvářícímu světu. Jaké polohy zařadit do praxe, abychom to rozpustili? Jak na vnitřní praxi otevření se?

Jóga doma - dobrý nápad? Ano!

Ten, kdo cvičí jógu, ví, že domácí praxe je nutný krok k tomu proniknout hlouběji nejen do ásany, ale především sám k sobě. Ten, kdo ještě jógu necvičí a chtěl by, by měl vědět, že cvičit doma je zkrátka fajn!

Čandrásana – pozice půlměsíce

Čandrásana, poloha půlměsíce, patří k polohám ve stoji a zároveň i k polohám balančním. Váhu svého těla zde nesete primárně na jednom chodidle a mírně na prstech ruky opřené o podložku. Stavba chodidla a jeho svalovina zde ukazuje jedinečnou schopnost přírody srovnat a neutralizovat protikladné síly.

Síla myšlenky – co si do života přineseme silou myšlenky

Co kdyby vám někdo řekl, že vaše myšlenky, to, co vám neustále proudí hlavou, může změnit kvalitu vašeho života? Změnilo by se něco na tom, jak smýšlíte o věcech i sami o sobě?

Jóga a fitness, proč je dobré tyto dva sporty spojit?

Není to pouze o tom, že někdo má štěstí a rychlý metabolismus, a nemusí tak moc sportovat. Štíhlé tělo nemusí nutně znamenat tělo netučné. Hlavním cílem je jednoznačně být fit, cítit se, ale také vypadat podle svých představ.