Jógová terapie a celistvost vnímání

Práce s myslí bude v jógové terapii způsobem rozplétání tajných zákoutí psychiky, a v této návaznosti i uvolněním pro fyzické tělo.

Jógová terapie – vykročte dál

Všechny techniky, které jóga a jógová terapie nabízejí, umožňují objevit základní spojení všeho v jeden celek. Pohyb na jedné straně se projeví v celém těle. Dech působí na fyzické i mentální úrovni a filosofický základ jógy pomáhá objevit sílu v přirozenosti a jednoduchosti...

Jógová terapie jako seznámení s pěti těly (část druhá)

V prvním díle našeho příběhu putujícího za seznámením se s pěti těly jsme prošli skrze zkušenost s prvními dvěma těly. S tělem fyzickým, nazývajícím se annamajakóša, a s tělem energetickým, pránamajakóša. Nyní naše putování pokračuje třetím z pěti. Cíl poznání pátého těla se slibně blíží.

Jógová terapie jako seznámení s pěti těly (část první)

Nestačí ti jóga taková, jaká je tady? Proč musíš odjet až do Indie? Byla reakce lidí, když jsem před pár lety prodala auto a dala vědět světu, že odjíždím studovat jógovou terapii do Indie. Odpověď byla jednoduchá. I když jsem ještě zcela nechápala, jak to celé funguje, viděla a pociťovala jsem na vlastním těle, jak mi jóga pomáhala ze spárů poruchy příjmu potravy...

Jóga a ochrana bederní páteře

Co dělat, aby záda byla v bezpečí? I v rámci praxe je třeba si dávat pozor na provádění pozic a chránit svá bedra...

Fascinující fascie

Mezi novými styly jógy, se kterými se můžeme aktuálně setkat, se objevila také tzv. faciální jóga. O co se přesně jedná a z čeho vychází?

Jóga a diabetes

Jóga je systémem, který doplňuje energii a uvolňuje ji ze zásob uvnitř organismu. Díky dýchání a práci s pozorností dochází v jógových pozicích k „dobíjení“ baterek a také k částečné regeneraci již poškozených systémů...

Jógové tajemství trojkombinace

Cítíte-li se unaveni, vaše hlava šlape na sto procent, ale nejste schopni vypnout? Necítíte se vnitřně spokojeni a jste bez energie? Potřebujete dobít své baterky. Ale jak, když relaxovat se vám nedaří? Zkuste magickou kombinaci restorativní jógy, květových bio esencí a zvuku tibetské mísy. Ovšem pozor! Tento pocit relaxace je vysoce návykový.

Jógou pod povrch

Jak docílit samorevitalizačního procesu těla, jak umožnit tělu oživení, jak zregenerovat svaly, kosti, klouby a šlachy… jak jim pomoci? Spolehneme-li se na dokonalost našeho "napojení", můžeme dopřát svému tělu i mysli restart.

Jóga a vývojová kineziologie

Kineziologie je nauka o pohybu, která u něj zkoumá psycho-somato-motorické vztahy. Vývojová kineziologie (přesněji řečeno jeden z jejích směrů) pak zkoumá vývoj pohybového chování v souvislosti s ontogenezí, tedy s vývojem jedince, který je primárně určen dědičností.