Jak tu jógu žít?

Pravidelným cvičením powerjógy trénujete svoji vytrvalost, respektujte, že každý den je jiný (jednou to jde, podruhé to nejde). Pravidelnost ve cvičení powerjógy vás učí přijímat situace takové, jaké jsou.

Důvěřuji v plynutí, aneb Žijte jógu i když to drhne

"Kámo, stačí sekunda - ani ne tak dlouhá sekunda, a vše se dokáže zbořit.” To je až neskutečné, jaký “mžik” nastane a vy jste postaveni do latě, s pozorností teď a tady a všechno, kdo, čím, kým jste byli - je zcela zapomenuto a mizí to jak zamilovanost pod dvou letech vztahu. 

Rozhodnutí člena sekty odejít ze společenství. (I. část)

Po 16 letech strávených v sektě Sri Chinmoy Centrum jsem se rozhodl definitivně z ní odejít. Moje rozhodnutí silně ovlivnily dvě události: nečekaná smrt mého gurua Sri Chinmoye a o půl roku na to i smrt mého otce. Byly to do té doby moje dvě nejvyšší autority, podle kterých jsem mnohé své rozhodování řídil. 

Inspirujte se: Jóga jako (SELF) terapie

Specializovaný seberozvojový seminář Jóga jako (SELF) terapie se zabývá propojením mozku a těla v součinnosti pro zdravý pohyb, regeneraci optimálního držení těla a zařazením jógové filozofie do fyzické praxe jógy i běžného života za účelem pozitivního „pocitu“ sebe sama. Skrz uvolněné tělo, praxi ásan, rozvinutý dechový rytmus a schopnost pracovat s pozorností, se naučíte působit na všechny složky lidské bytosti (5 obalů těla) a otevřete cestu k vlastní spokojenosti. Rozvinete fyzickou i mentální praxi jógy.

Žijte jógu v praxi I. - jóga mimo podložku

Co je třeba pro cvičení jógy? Jednoduše řečeno, nepotřebujete nic. Jen chuť jógu zkusit a vědět, že každý začátek potřebuje svůj čas. 

Září jako brána podzimu. Víte, jak jste na tom s hladinou vitamínu C ve vašem těle?

Prázdniny jsou u konce a s nimi i nejvíce bezstarostné období roku. Práce máme povětšinou méně, jezdíme na dovolenou, netrápíme se nachlazeními a chřipkami, nebalíme se do kabátů a na místo toho si užíváme letních drinků, zmrzlin a sluníčka. Nyní nastává fáze, jak se tak hovorově říká, back to realityvšedního dne. Za rohem číhá sychravý podzim, méně pohybu a čerstvého vzduchu a sezóna čerstvé zeleniny a ovoce se pomalu uzavírá. Je na čase se opět zaměřit na naši imunitu a snažit se nastolit její správnou, plnou funkci. Dnes bude řeč o základním vitamínu s imunitou spojeném o vitamínu C.

Proč začít s jógou?

Tolik lidí kolem vás cvičí jógu a vy si pořád říkáte, co na té józe všichni mají? Už pomalu přemýšlíte, že ji také půjdete vyzkoušet na vlastní kůži?

Jak být dobrým učitelem? Buďte sami sebou!

Určitě jste tuto frázi milionkrát slyšeli, ale co to vlastně znamená, a jak ji správně uchopit?

Harmonie věda je

Harmonie je stav duše, po kterém mnoho z nás touží. Vést klidný a spokojený život, mít pěkný dům, auto, rodinu, cestovat po celém světě, mít spoustu peněz. Tohle všechno nám ale z nebe nespadne. 

Základní desatero o pitném režimu

O vodě a celkově o pitném režimu si v různých informačních zdrojích můžeme přečíst opravdu hodně. Voda je esencí života a správný pitný režim je proto potřeba dodržovat z desítky důvodů. Dehydratace je život ohrožující stav a zatímco bez jídla vydržíme celkem dlouho, bez vody jen několik málo dní. Pojďme si o pitném režimu říct základní desatero PRAVDIVÝCH tvrzení, bez zabarvení a mýtů.