5 ásan pro lepší imunitu

Zlepšení imunity je přirozený způsob, jak chránit své tělo před jakýmkoliv onemocněním a infekcemi, které vás mohou zasáhnout. Jedním ze způsobů, jak to udělat, je začlenit jógu jako každodenní rutinu do vašeho života.

Jóga jako sport

Jóga byla konečně formálně prohlášena za sport!

Jóga DNES Speciál únor 2021

Už 1. února 2021 vychází nové číslo Jóga Dnes Speciálu! Tradičně se můžete těšit na několik desítek zdravých receptů, 16stránkovou přílohu a čtení nejen o józe! Na jaká témata v tomto vydání přijde řeč?

Dech – nejzásadnější podstata jógy!

Pokud nestíháte nebo jste zavaleni prací, zkuste svou jógovou praxi zaměřit na pránájámu – dechová cvičení. Dech je totiž váš průvodce na cestě jógy!

Jóga, meditace a otřesy mozku

Rebecca Acabchuk provedla jako první metaanalýzu, ve které se podrobně zabývala souvislostí mezi otřesy mozku a tzv. „mindfulness“ způsoby, které mají pomoci odstranit důsledky těchto otřesů – jógou a meditací.

Distanční výuka Power Yoga Akademie

Během roku 2020 jsme si vyzkoušeli, že distanční výuka kurzů základních i nadstavbových funguje a v současné době je efektivním nástrojem vzdělávání. Přečtěte si více o aktuální nabídce kurzů Power Yoga Akademie.

Online jóga a vědomá chůze, dvě skvělé aktivity

Jóga je všudypřítomná, což v praxi znamená, že je možné ji aplikovat do všech oblastí našeho života a vědomě z ní čerpat to, co nám může nabídnout. Teď v zimě, kdy je chladnější počasí a my zároveň nemáme možnost jít na lekci jógy do svého oblíbeného studia a vůbec sportovat tak, jak jsme byli zvyklí, je potřeba, abychom našli jiné a vlastně také ekonomicky nenáročné varianty své oblíbené aktivity a udrželi sami sebe fit a plni energie.

Může být jóga přínosná pro naše srdce?

Účinky jógy na mysl i tělo jsou tím, co dělá jógu jógou. Věděli jste ale, že jóga může příznivě ovlivnit také vaše srdce a pomoci vám předcházet či lépe zvládat srdeční onemocnění?

5. díl Jóga Dnes ON AIR –⁠ rozhovor s Míšou Maurerovou

Hostem pátého dílu podcastu Jóga Dnes ON AIR je Michaela Maurerová, kterou znáte především jako herečku a moderátorku. Mimo to je ale také trojnásobnou maminkou, cestovatelkou a jogínkou. O čem se rozpovídala se Zuzkou Klingrovou?

V kondici i během těhotenství

Cviky na posílení pánevního dna, pilates či jóga. Způsobů, které vám pomohou zůstat fit i během těhotenství, je skutečně mnoho.