Jak se připravit na očistu?

Rozhodli jste, že uděláte něco pro změnu, ale stále váháte? Chcete harmonizovat svoji váhu? Chcete zbavit své tělo starých usazenin a škodlivých toxinů? Seznamte se s vaším tělem a nejprve se připravte na jarní očistu...

Dhautí jazyka - zlepší chuť i příjem prány

Důkladná očista je v hathajóze jedním ze základních pilířů zdraví. A to jak tělesného, tak i duševního. Protože jóga chápe očistu těla jako prostředek nutný k chůzi a vykonávání dalších důležitých úkonů, nikoliv pouze zevně, jako západní člověk. I z toho důvodu jsou tak zápaďany některé její techniky často vnímány s odporem, či alespoň s ostychem.

Pozdně jarní očista + plán

Pokud jste unavení, neukotvení, podráždění, uchvacují vás touhy a chutě, bolí vás často hlava, nebo máte málo energie, je nejvyšší čas na očistu. Také však, když se cítíte dobře, protože právě v tuto chvíli nabízí příroda to “znovuzrození” naplno. Jarní čas je přítelem očisty a tak není jediný důvod váhat. 

 

Potřebujeme se čistit?

Také jste podlehli myšlence, že vás detoxikační kúra spasí, zbaví všech těžkostí a způsobí „znovuzrození“ ? Lepší je očekávání nemít...

Sledujte náše celotýdenní tématický plán zaměřený na očistu z různých úhlů pohledu. 

Poslouchejte své vnitřní hodiny: Bude se vám žít lépe!

Jaro i pozdní jaro jsou obdobími, kdy se přirozeně začínáme probouzet po hutné zimě. Je to dané naším přirozeným vnitřním biorytmem. Pojďte se seznámit se svými vnitřními hodinami... NAVÍC! Od pondělí 2.5. celý týden a náš web na téma: Jaro, očista, detoxikace, omlazení, znovuzrození....

Rizoto s hlívou ústřičnou a mladým hráškem

Lehký jarní pokrm, který vás osvěží svou zelenou barvou a nakopne imunitu díky skvělé hlívě. Jarní únava ani nachlazení nebudou mít šanci.

Nevšední druhy salátů: Který zkusíte vy?

Saláty patří mezi klasické lehké pokrmy a jsou oblíbenou součástí zdravé výživy, zejména v období jara a léta. Lidé je znají po celém světě, připravují se na mnoho způsobů a obsahovat mohou nespočet ingrediencí. Saláty si můžete dopřát samotné v podobě hlavního chodu, nebo jako jeho součást. U nás každý jistě zná klasický hlávkový nebo ledový salát. Jsou určitě dobré a chutné, ale proč nevyzkoušet i jiné druhy? Třeba čekanku, kapustu, listy řepy nebo pak choi. Jaký je mezi nimi rozdíl? A v jaké podobě si je můžete vychutnat?

Jarní bylinky pro radost i sílu

Jaro je za dveřmi a při každé procházce přírodou narážíte na nespočet zelených rostlinek, které se derou ven, a bude jich víc a víc. Tyto rostlinky v jarním období nerostou jen tak pro nic za nic. Mají v sobě ukrytou sílu, kterou my po tak dlouhém období bez slunce a tepla moc potřebujeme. 

Muffiny se sýrem feta a špenátem

Pokud nevíte, co se zbytky z velikonočních oslav, zkuste tyhle slané muffiny! Jsou jednoduché a vy si tak snadno připravíte skvělou večeři nebo svačinu, kterou si navíc můžete pohodlně vzít kamkoli s sebou.

Detoxikovat, či nedetoxikovat?

Slavný Shakespearův hrdina, rozháraný princ Hamlet, při váhání nad okamžitou pomstou smrti svého otce vznáší ve svém proslulém monologu nadčasovou otázku: Být, či nebýt? S trochou nadsázky a vtipu můžeme říci, že počátkem jara se tato otázka v ústech mnohých mění na: Detoxikovat, či nedetoxikovat? Co tedy s tím?