úterý 30. 5. 2023
Podzim už vstoupil do našich dnů naplno, a naše tělo i duše potřebuje zahřát. Proto máme pro vás tenhle voňavý a hřejivý recept na sušenky, které si ihned zamilujete. Potěší vás kakaovou chutí, vláčností po jablíčkách a vůní po perníku.
Podzimní období patří elementu vzduchu. Po horkém létě, které symbolizuje oheň s sebou tento čas přináší chlad, sychravé a deštivé počasí.
Organizovanost je základ úspěchu...vytvořte své vlastní očistné rituály, které pravidelně zařazujte do své praxe... pomůžou vám na vaší cestě za úspěchem a také v rámci podzimních dnů.
Jaké postupy a co všechno může pomoci s podzimem pro jeho (ne)stagnaci a jak "pohnout" s lymfou?
Každý z nás je nastavený individuálně, tudíž i způsob, jakým začít integrovat ájurvédskou moudrost do života, bude rozdílný.
Léto už pomalu končí a my se brzy opět vrátíme k teplejším pokrmům. Už v tomto období začínají být vhodné polévky ze zeleniny, která je právě teď v sezoně. Připravte si tenhle lahodný krém z pečeného celeru a chladnější dny si na vás jen tak nepřijdou.
10.září 2022 v 11:58 vstupuje úplněk do znamení Ryb.
V poslední době vychází stále více výsledků vědeckých výzkumů potvrzujících, co mnozí vědí z vlastní zkušenosti – že pobyt v přírodě léčí. Zároveň přibývá studií zaměřených na přínosy a účinky jógy. Ukazuje se, že vůbec nejprospěšnější je spojení těchto dvou oblažujících skutečností – tedy přírody a jógy. Proč přenést svou praxi do přírody?
Cuket je všude stále dost a vy přemýšlíte, co jednoduchého z nich ještě připravit? Pokud už jste zkusili sladký koláč nebo klasické placičky, máme pro vás další nápad. Co takhle skvělé a rychlé vafle naslano? Večeři budete mít raz dva hotovou a pochutnají si i bezlepkáři.
Ovesná kaše patří mezi klasické a také oblíbené snídaně. Zkuste si tentokrát připravit trochu netradiční verzi – upečte si ji! Hned po ránu krásně provoníte váš domov, a zatímco se kaše bude péct, vy máte čas na jiné činnosti. A nezapomeňte využít sezonní ovoce!