Jóga zdraví

Dýňový chlebíček

Dýňový chlebíček

K podzimu dýně prostě patří, proto nemohou chybět ani dýňové recepty. Vyzkoušejte tento lehký dýňový chlebíček, který se hodí jak k polévce, tak k různým pomazánkám či sendvičům.

celý článek
Na vlně tuků

Na vlně tuků

Příroda je neuvěřitelně mocná a evoluce neoddiskutovatelná. Z toho důvodu disponuje náš metabolismus ještě jedním, volně řečeno „záložním“ pohonem, díky kterému se tvoří základní zdroje energie, a ten nazýváme ketóza....

celý článek
Budoucnost jako nepopsaný list

Budoucnost jako nepopsaný list

Představuji si pomyslný nepopsaný list papíru. Je přede mnou a je jenom na mně, co tam napíšu, co z něj vytvořím a co do něj vložím. Jenom já rozhoduji o tom, co zůstane na papíře napsáno, co si lidé budou číst a co po mně zůstane....

celý článek
Podzimní arašídová granola

Podzimní arašídová granola

Zítra začíná astronomický podzim, který nám dává najevo, že se zase pěkně dlouho neohřejeme. Zvedněte si náladu slaďoučkou podzimní granolou, která zahřeje a povzbudí v pochmurných dnech...

celý článek
Omega-3 mastné kyseliny

Omega-3 mastné kyseliny

Omega-3 mastné kyseliny představují již léta velký hit v oblasti doplňků stravy – snad nic jiného nemá takový úspěch v prodeji jako právě ony. Co vlastně znamená to „omega-3“? Má cenu je brát jako doplněk stravy? A jaké jsou nejvhodnější zdroje těchto mastných kyselin?

celý článek
Být pozorovatelem

Být pozorovatelem

Každý den nemusí být ten nejlepší...Nemít žádné představy o výsledku a žádná očekávání je někdy nejlepším předpokadem pro úspěch.

celý článek
Dýňové rizoto s kozím sýrem a sušenými brusinkami

Dýňové rizoto s kozím sýrem a sušenými brusinkami

Pomalu, ale jistě, začíná ten opravdový čas dýní Hokkaido. Doporučuji si připravit zásoby pyré do mrazáku, ať jej můžete používat celoročně, hodí se totiž výborně i do sladkého pečení. V dnešním receptu se spojí s kozím sýrem a sušenými brusinkami do skvělého zahřívajícího pokrmu pro již začínající chladné dny...

celý článek
Výživa při nedostatku hořčíku

Výživa při nedostatku hořčíku

Když se řekne hořčík, většina z vás si jistě vybaví větu: „Hořčík, ten je dobrý na nervy!“ A nejste daleko od pravdy. V současné době, kdy jsou na nás kladeny vysoké pracovní i vztahové nároky, se požadavky našeho organismu na hořčík často zvyšují. Tělo se postupným vyčerpáváním následkem každodenních aktivit i strastí může dostat do mírného deficitu, který se primárně projevuje na naší psychice. Jste podráždění, nervózní a trpíte nespavostí? Možná se to týká i vás!

celý článek
Září je nový leden

Září je nový leden

Žlutá je nová černá a září je nový leden! Návraty do školních lavic a po období dovolených do plného provozu v práci, jsou ideálním časem pro slibná předsevzetí a nové začátky. Francouzi mají pro toto období dokonce zvláštní slovo la rentrée, které jej vystihuje jako nový vstup, obnovu, opětovné vstoupení do každodennosti.

celý článek
Zapečené avokádo s vejcem

Zapečené avokádo s vejcem

O avokádu se říká, že je jednou z nejzdravějších potravin. V jedné porci naleznete pěknou dávku zdravých nenasycených tuků. Pro svou univerzální nevýraznou chuť je skvělé jako „nasávač“ chutí – co k němu dáte, to si vezme :). Vyzkoušejte ho zapečené s vejcem, se kterým si velmi rozumí....

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket