Jóga zdraví

Svěží zeleninový salát s černou rýží

Svěží zeleninový salát s černou rýží

Nacházíme se v krásném období babího léta – tedy někde na pomezí. I z toho důvodu by naše strava měla lehce přecházet z převážně syrové na tu dušenou či vařenou. Vyzkoušejte salát, ve kterém je zkombinováno obojí...

celý článek
Intuitivní stravování aneb jeden velký italský paradox

Intuitivní stravování aneb jeden velký italský paradox

V době, kdy je každý výživový styl spíše o restrikcích či usměrnění, je tento trend, který si nachází stále více příznivců, vítanou změnou. Už název napoví, že se jedná o něco, co velmi závisí na nás samotných, a ne jen na tom, co nám ostatní lidé tvrdí...

celý článek
Co nás přivádí na podložku, ale i z podložky odvádí pryč?

Co nás přivádí na podložku, ale i z podložky odvádí pryč?

Po dlouhé době povoluji barevnou stuhu, která držela mou zelenkavou podložku úhledně srolovanou v koutě bytu, do kterého jsme se nedávno přestěhovali. Odsouvám židli a jedním jemným pohybem nechávám rozvinout podložku po podlaze. Příjemným plesknutím o zem a setrvačností pohybu se rozvine celá, a poskytne mi tak prostor pro mou praxi.

 

celý článek
Patizonové placičky s koprovým dipem

Patizonové placičky s koprovým dipem

Přicházejí první chladné dny, studené pokrmy měníme za teplé, cukety už nás pomalu omrzely a je čas vyzkoušet něco neotřelého. Patizon patří mezi přímé příbuzné dýně. Zatímco se ale dýně hřejí na výslunní oblíbenosti, patizony jsou tak trochu polozapomenutou zeleninou....

celý článek
Stravou proti pracovní únavě

Stravou proti pracovní únavě

Konec prázdnin znamená, lidově řečeno, konec srandy. Je tu opět pracovní režim a ten si žádá pozornost, výkonnost a energii. Zabojujte zdravou a vhodně zvolenou stravou!

celý článek
Věk – každý má svůj vlastní boj

Věk – každý má svůj vlastní boj

Věk sice je jen číslo, je to ale číslo, které se nezastavitelně načítá. Ať už se s ním smíříme, či nesmíříme, měli bychom se ho minimálně snažit respektovat. Život je potřeba si ale užívat, ať už je vám dvacet či padesát...

celý článek
Švestková povidla z trouby

Švestková povidla z trouby

I přes vysoké teploty se letos ovocné úrodě nečekaně daří a za to bychom měli být rádi. Pokud už máte ovocných knedlíků a koláčů nad hlavu, je čas švestky uchovat na pozdější období a to jak jinak než v podobě povidel...

celý článek
Bylinky a jejich vliv na naše zdraví

Bylinky a jejich vliv na naše zdraví

Bylinky a jejich rozmanité účinky jsou známy již po staletí. Slouží jako nositelé chuti (mnohdy nahrazují sůl), barevně ladí pokrmy, ale také působí na naší trávicí soustavu a ovlivňují naše zdraví.

celý článek
Koření v ájurvédě – Tmavé hořčičné semínko

Koření v ájurvédě – Tmavé hořčičné semínko

Když se řekne hořčičné semínko, vybaví si mnozí maximálně léto a s ním často spojované zavařování okurek. Nicméně patří k základním ájurvédským kořením a používá se v mnoha pokrmech.

celý článek
Datlové kuličky s macou

Datlové kuličky s macou

Pravidelná konzumace macy, ideálně po ránu, dokáže navodit pocity energie, elánu a dobré koncentrace bez toho, aniž by se dostavily nežádoucí účinky. Zařaďte macu do svého snídaňového rituálu a nebo si ji dopřejte v těchto kuličkách, které jsou ideální třeba na svačinu.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket