Jóga, lymfatický systém a podzimní rituály

Jaké postupy a co všechno může pomoci s podzimem pro jeho (ne)stagnaci a jak "pohnout" s lymfou? 

Jak začlenit ájurvédu do života?

Každý z nás je nastavený individuálně, tudíž i způsob, jakým začít integrovat ájurvédskou moudrost do života, bude rozdílný.

Krémová celerová polévka

Léto už pomalu končí a my se brzy opět vrátíme k teplejším pokrmům. Už v tomto období začínají být vhodné polévky ze zeleniny, která je právě teď v sezoně. Připravte si tenhle lahodný krém z pečeného celeru a chladnější dny si na vás jen tak nepřijdou.

Úplněk v Rybách ve znamení intuice, pře-citlivosti a snění

10.září 2022 v 11:58 vstupuje úplněk do znamení Ryb. 

Léčivá síla jógy a přírody. Jak jsou propojeny?

V poslední době vychází stále více výsledků vědeckých výzkumů potvrzujících, co mnozí vědí z vlastní zkušenosti – že pobyt v přírodě léčí. Zároveň přibývá studií zaměřených na přínosy a účinky jógy. Ukazuje se, že vůbec nejprospěšnější je spojení těchto dvou oblažujících skutečností – tedy přírody a jógy. Proč přenést svou praxi do přírody?

Cuketové vafle

Cuket je všude stále dost a vy přemýšlíte, co jednoduchého z nich ještě připravit? Pokud už jste zkusili sladký koláč nebo klasické placičky, máme pro vás další nápad. Co takhle skvělé a rychlé vafle naslano? Večeři budete mít raz dva hotovou a pochutnají si i bezlepkáři.

Pečená ovesná kaše

Ovesná kaše patří mezi klasické a také oblíbené snídaně. Zkuste si tentokrát připravit trochu netradiční verzi – upečte si ji! Hned po ránu krásně provoníte váš domov, a zatímco se kaše bude péct, vy máte čas na jiné činnosti. A nezapomeňte využít sezonní ovoce!

Úplněk ve znamení Vodnáře - lidskost, intuice a svoboda

Ještě chvíli si pojďme užívat horkých nocí a dlouhých večerů, tepla, sluníčka, hřejivého vánku, cest a nových plánů. Srpen je takovým posledním aktivním obdobím před tím, než se začneme uklidňovat a nořit do sebe samých. Budeme mít neskutečnou touhu se posunout, rozlétnout, cestovat a měnit úhel pohledu. Nebraňte se tomu a se zodpovědností přijímejte všechny změny, cesty a plány, které k vám přicházejí.

Zeleninový salát s avokádem

Období salátů je v plném proudu, proto i my pro vás máme tenhle svěží a jednoduchý salát s avokádovým dresinkem. Můžete do něj využít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máte zrovna zralou ze zahrádky nebo z trhu.

Základní ájurvédská očista - panča karma

Ájurvéda - věda o životě nebo také věda o dlouhověkosti. Panča karma - podstatná část ájurvédy - očistné/ detoxikační techniky.