ARUBA – ostrov věčného slunce

Aruba je maličký ostrov uprostřed Karibiku, který leží jen pár kilometrůseverněod jihoamerické Venezuely a pyšní se jen jedním ročním obdobím, létem. Najdete zde přátelskou atmosféru, dlouhé pláže s jemným bílým pískem, azurové moře, pestré korálové útesy s nekonečnými hejny ryb, ale i jednoho z nejnebezpečnějších tvorůnaší planety – jedovatého chřestýše.

Cesta do vlastního srdce přes poušť

Ve škole mě učili, že Sahara je nejsušší místo na zemi. Nic tam neroste. Všude písek a vedro. Člověk tam může umřít žízní. Rozhodla jsem se, zjistit na vlastní kůži, co je na tom všem pravdy a jak se na takovém místě bydlí. Jaká je vlastně Sahara doopravdy?

Jóga a cestování

Napadlo vás někdy, že cestování a jóga toho mají mnoho společného? Vlastně není náhoda, že je v současnosti mnoho nabídek, jak tyto dvě aktivity spojit...

Ztratit se v Pacifiku – HAVAJ

Pro nás Evropany je to cesta na druhý konec světa. Havajské ostrovy, které se rozprostírají uprostřed Pacifiku, nebo chcete-li Tichého oceánu, jsou od nejbližší pevniny, tedy západního pobřeží USA, vzdálené 6 hodin letu, od Japonska 8 hodin. Je skoro jedno, jestli z Prahy vyletíte na východ, nebo na západ. Naše výprava vyrazila západním směrem.

Jógový trénink v Miami

Tohle rozhodnutí mi trvalo asi pět vteřin. V Miami Life Centre se v loni červenci konal 200hodinový teachers training s Kino MacGregor a Timem Feldmanem....

Jógové retreaty

Po celém světě lektoři jógy a cestovní kanceláře, ájurvédská centra a kliniky organizují tzv. jógové retreaty (pobyty, dovolené). Vyznačují se cvičením jógy a dalších technik, které většinou ráno a večer tvoří náplň lidí, kteří se rozhodli takto strávit svůj čas.

Goa – Indie pro začátečníky

Když jsem před třemi lety poprvé potkala svojí nynější učitelku Kino MacGregor, věděla jsem, že to rozhodně není naposledy, co se nechávám inspirovat touhle energickou aštangínkou. Ani ne rok po našem prvním setkání jsem našla další příležitost se od ní učit – další destinace, ve které byla šance s ní strávit pár týdnu, byla Indie...

Bali – vše se mění, jen krása zůstává

Poprvé jsem se do něj zamilovala jako dítě, v 80. letech minulého století. V dobách, kdy román „Jíst, meditovat, milovat“ měl na své vydání ještě několik dekád počkat, Ubud byl anonymní vesničkou a mnoho domorodých žen ve vnitrozemí ostrova Bali ještě stále chodilo s obnaženými hrudníky.

Marrákeš – opulentní pastva pro všechny smysly

Marrákeš neprobudí vaše smysly. Slovo „probudí“ navozuje pocit lehkého jarního vánku, který pohladí a slunečního rána, které jemně pošimrá. Nic z toho vám toto nejznámější město Marockého království neposkytne. Vaše smysly vám řádně rozproudí, protřepe, mnohdy i zmate.

Srí Lanka – mé probouzení do místa nekončícího rozkvětu

Na Srí Lanku se vracím už mnoho let, ale vlastně nikdy jsem tento tajuplný ostrov nebyla schopna přijmout jako svou součást. Oproti matce Indii, která mě strhla, přemohla, zničila, znovu sestavila a nadobro oživila, mě energie Srí Lanky vždy tak zvláštně míjela....