středa 22. 3. 2023
Léto se blíží a my ho zahájíme 5 denní jógovou výzvou. Již v sobotu 2.7. můžete na instragramu v profilu @jogadnes nechat projevit svou tvořivost a hravost.
Smoothies patří mezi oblíbené dobroty hlavně během jara a léta. Právě vrcholí sezona třešní, které jsou nadupané vitamíny a minerály. Připravte si je letos kromě bublaniny také jako smoothie! Je netradiční, čistě rostlinné a dodá vám všechno, co potřebujete.
Jak oslavit Mezinárodní den jógy a slunovrat zároveň? Proč ne na Karlově mostě; rozhovor s Adélou Porubskou, majitelkou jógového studia Yoga Movement na Smíchově.
Teplý červnový podvečer, nádherné prostory zahrady ve Šternberském paláci v obklopení dalších historických památek pražského hradu. Dovedete si představit krásnější a příhodnější místo na oslavu Mezinárodního dne jógy a letního slunovratu?
Staženost do jógy nepatří. Zpevněný neznamená stažený. Když máte stažené břicho, nemůžete do něho dýchat. Stažené břicho vás nepustí do rotace ani do záklonu. Je třeba hledat přirozenost a rovnováhu. Sledovat, jak dech plyne a netlačit jej.
JIž v neděli 26.6. v 9.30 hodin si můžete přijít zacvičit jin&jang jógu s Václavem Krejčíkem na terasu Schwarzenberského paláce. V následujících termínech můžete začít mnoho známých a inspirativních lektorů jógy s okouzlujícím výhledem na Prahu a také se zúčastnit výstavy ZENGA - japonské zenové obrazy.
Komunitní jógové Balans Studio se nachází v krásném prostředí moravskoslezských Beskyd, kde se mísí tradiční se současným, klid a pohoda okolní přírody se svérázností města Třince. Je to místo setkávání i odpočinku, kde nás všechny spojuje láska k józe a dobré společnosti.
Bylo krásné, slunečné a velmi příjemné odpoledne letního slunovratu, svatojánské noci a Mezinárodního dne jógy v jednom… den jako stvořený pro to, co máme rádi… pro jógu a pro přátele. Až se mě chtělo zpívat… “Jen pro ten dnešní den, stojí za to žít!” A jak jinak oslavit Den jógy, že?
Během léta často saháme po lehčích pokrmech, a hlavně chceme, aby byly rychle hotové. S tím můžou pomoci třeba pomazánky. Zkuste tuhle pikantní luštěninovou. Potěší k večeři, na svačinu nebo i jako chuťovka během posezení s přáteli.
Fermentované potraviny se staly hitem posledních let. Je to skvělý způsob, jak jednak prospět svému zdraví a navíc si i skvěle pochutnat. Mimo oblíbené „kvašáky“ se velké oblibě těší i méně známé pokrmy, jako je tempeh, pickles a nebokombucha. Že jste o nich neslyšeli? Seznamte se a rovnou si připravte jeden lahodný kvašený nápoj doma!