Jóga a já… Jana Polášková

Herečka, milovnice jógy a stále usměvavá instruktorka prána vašja jógy - Jana Polášková v rozhovoru o její vášni...józe. 

Pránájáma pro tropické počasí

Již několik dní zažíváme a jistě ještě budeme zažívat úmorná vedra, která nás vyčerpávají, snižují naší chuť cokoliv dělat a znemožňují nám pracovat. Nejsme zvyklí. Dobrá třetina obyvatel naší planety v nich musí fungovat dnes a denně. Vyzkoušejte něco jiného, než klimatizaci a ledové pití....

Jógou proti PMS

Zná to každá žena. To období, které přichází jednou měsíčně a drží se nás zhruba týden. Nazýváme jej mnoha jmény. Některá si sedá do jahod, jiné přicházejí měsíčky, další jednoduše dostává menstruaci. Což často bolí. A asi všechny víme, že pomoc v podobě malého růžového prášku není tím nejlepším řešením. Co ale tedy je? Jóga přece, jak jinak!

Jógou na podporu imunity

Jdou dva muži stejného věku, zdraví, stejného sociálního postavení, ráno jdou do práce. Jsou i stejně oděni. V metru je ofoukne průvan a jeden muž z toho onemocní, druhý je však zdráv jako rybička. Jaký je mezi nimi rozdíl, proč se to tak stalo? Jeden muž se totiž ráno se svou ženou pomiloval, ten druhý se s ní naopak pohádal. Tento příklad je „imunitou v kostce“.

Vnitřní síla

Vnitřní síla. Zdravé sebevědomí. Terminologie to jest oblíbená. Co to ale vlastně znamená? Znamená to, že vždycky za každou cenu zvládneme, co si naložíme? Nebo naopak to, že si dovolíme to někdy „nezvládnout“?

Yoga & Fyzio FEST vdechl Barboře život a zdraví

Festival celostní medicíny, fyzioterapie, funkčního pohybu, jógy, zdraví a zdravého životního stylu se konal 5. – 6. 8. 2023 v areálu bývalého důlního areálu Barbora v Karviné jako součást Léta na Barboře.

Srpen – měsíc zralosti, sklizně a vděčnosti

Konec léta se pro naše předky nesl ve znamení radosti i vyčerpání. Radosti, protože sklízeli plody dosavadního úsilí, vyčerpání, protože tato práce byla v mnohém náročná a vyžadovala zapojení celé rodiny nebo vesnice.

Mandukásana (poloha žáby)

Manduka znamená v sanskrtu žába, ásana pozice/poloha. Mandukásana je tedy polohou žáby. Uvolňuje třísla a vnitřní stranu stehen, otevírá kyčle. Podporuje tvořivost a radost.

Cvičit jógu ráno, večer, či v noci?

Možná jste ranní ptáče, nebo naopak chodíte spát, když už jsou okolní okna dávno zhasnutá. Pokud si najdete ten správný čas na jógu, cvičit denně pak bude o dost snazší. Vytvoříte si tak svůj každodenní rituál a vyženete z hlavy potutelně se vkrádající ALE.
Nejsnáze přitom ke cvičení najdete čas ráno či večer před jídlem. Jak ranní, tak večerní cvičení má své benefity.

Střípky z Jóga Dnes Konference 2022 - svátku jógy v Česku

Doznívání - tak by se dal nazvat emociální i fyzický stav účastníků Jóga Dnes KONFERENCE - největšího jógového svátku v Česku v jejich nitru i na těle, který si s sebou odnášeli po celém dnu jogy v Martinickém paláci.

Podívejte se na velkou fotogalerii z akce.