Moje sádhana nedokonalosti

Dhyanyogi Madhusudandas, kterého považuji za svého vůbec prvního učitele jógy, prý říkával západním studentům, jednoduchou věc: „Máš tělo. Máš ego. Dokud budeš mít tělo, budeš mít i ego. Není žádoucí se ho chtít zbavit.“ Dnes a denně hledám cestu, jak přijímat různé části sebe sama. Troufám si říct, že to děláme všichni...

Co má jóga společného s horami, mořem, s přírodou

Trend cestování je již několik let na vzestupu a nic na tom nezměnila ani covidová pandemie, která lidem na čas zavřela brány ke svobodě dostávat se z jednoho konce světa na druhý. Omezeni na svobodě vnější jsme však možná znovu objevili pravou podstatu svobody vnitřní, jejíž otisk se ukrývá v nespoutanosti a nekonečnu přírody. V tom, co spojuje nejen jógu s přírodou, ale i s námi, s naším nitrem.

Jógový master training - posuňte se dál

Časopis JÓGA DNES by Vás rád pozval na specializovaný seminář jógy, který se uskuteční v Praze 24.-27.8.2023. Seminář je určený pro všechny, kteří již jógu cvičí nebo jsou jógovými instruktory.

Síla slov, aneb téma vaší lekce

Jak správně zařadit téma do lekce? Jaká témata zvolit a kde je hledat? A kde hledat nápady?

Smyslů plné jógové léto: Prozkoumejte svou vnitřní rovnováhu a sílu

Letní období přináší radost z přírody, sluneční paprsky a osvěžující vánek. Je to ideální čas na relaxaci, obnovu energie a spojení se svým vnitřním já. A co by mohlo být lepšího než strávit toto léto v souladu s tělem, myslí a duší prostřednictvím jógové praxe?

Nejde o to, kde jsme. Ale jak jsme

První noc v novém bytě. Prostor, kde můžete začít úplně od začátku. Anebo navázat na to, co už nějakou dobu budujete. Je to zkrátka jenom na vás. To, jak se zde cítíte, ale nesouvisí tak úplně s tím místem samotným.

Václav Krejčík o vzniku své nové knihy

V dubnu spatřila světlo světa nová interaktivní kniha Václava Krejčíka Deník pro meditační čtení a psaní. Nejde o klasickou knihu, ale o nástroj, se kterým se naučíte pracovat se svou myslí. Díky tomu se posunete na své cestě za štěstím a váš život získá na kvalitě. Přečtěte si, co Vaška ke vzniku této knihy vedlo.

Jóga vážně není „jen“ móda!

Doby, kdy byla jóga vyloženě módní záležitostí, a to převážně díky celebritám, které s ní začínaly, jsou pryč a stal se z ní skutečně životní styl mnohých z nás.

ŽIJTE jógu – věřit tomu, co děláte

Příběh Václava Krejčíka Žijte jógu září sluncem, zpěvem Gájatrí mantry a nábojem, který člověk potřebuje pro vlastní poznání a svou cestu. Je pro všechny, pro které jóga nepředstavuje omezení a limity, ale je pro ně inspirací na jejich vlastní cestě. 

Jóga a dynamické sporty

Jóga může být filosofie, životní styl, cvičení pro pružnou a pevnou postavu, ale zároveň také skvělá kompenzace k jinak dynamickým a energeticky náročným fyzickým aktivitám.