Posilujme imunitu

Podzim přináší chladné a sychravé počasí - sychravé počasí přináší nachlazení a virózy. Posilování imunity je zapotřebí v tomto období asi nejvíce, proto zkusme kromě vitamínů i něco navíc...

Šípky –⁠ plody podzimu

Spolu s přicházející zimou vstupujeme do období, kdy se náš organismus musí popasovat s množstvím virů, jejichž síla se stupňuje na základě změny klimatických podmínek, a obecně s větším rizikem snížené obranyschopnosti organismu. Jak nám s tímto mohou pomoci plody růže šípkové alias šípky?

Plody podzimu plné vitamínů

Máme tu období pošmourné oblohy, plískanic, větrů, méně sluníčka, více deště a nám nezbývá než se začít o svůj organismus lépe starat, doplňovat vitamíny, posilovat imunitu. Jen tak se dokážeme chránit před hrozícími virózami a dalším respiračním onemocněním.

Jógou na podporu imunity

Jdou dva muži stejného věku, zdraví, stejného sociálního postavení, ráno jdou do práce. Jsou i stejně oděni. V metru je ofoukne průvan a jeden muž z toho onemocní, druhý je však zdráv jako rybička. Jaký je mezi nimi rozdíl, proč se to tak stalo? Jeden muž se totiž ráno se svou ženou pomiloval, ten druhý se s ní naopak pohádal. Tento příklad je „imunitou v kostce“.

Imunita dneška

Dnes máme na všechno výzkumy. Mnoho z nich si protiřečí. Záleží totiž na tom, která skupina si výzkum zadala, která skupina ho financovala a jak dlouho výzkum probíhal.

Jarní očista a její vztah ke zdraví

S jarem přichází velká expanze energie a současně potřeba… vstát, odlehčit a restartovat. Inspirujte se v jarním přístupu k očistnému stravování a jógové praxi. Postačí malé změny, které však hluboce pocítíte!

Detoxikace úst pomocí olejového výplachu

Novodobý název "MLGÁNÍ" je spojován z 80. lety minulého století, kdy tento léčebný a očistný postup znovu připomněl MUDr. Fedor Karach. Výhodou této metody je její snadná aplikace a zařazení do našich každodenních rituálů. Zabere nám pouze několik minut denně (přibližně 12-18) a její účinky jsou mnohdy neuvěřitelné...

Vipassaná – nádherná duševně duchovní detoxikace

Každé jaro jsme zaplaveni informacemi o důležitosti detoxikace. Vybíráme nejúčinnější očistné kúry a trápíme naše tělo zaručenými dietami, očistou jater, výplachy a mnohým dalším. Většina z nich nějak zafunguje a my se cítíme lépe. Avšak, na jak dlouho?

Pozdně jarní očista + plán

Pokud jste unavení, neukotvení, podráždění, uchvacují vás touhy a chutě, bolí vás často hlava, nebo máte málo energie, je nejvyšší čas na očistu. Také však, když se cítíte dobře, protože právě v tuto chvíli nabízí příroda to “znovuzrození” naplno. Jarní čas je přítelem očisty a tak není jediný důvod váhat. 

 

Potřebujeme se čistit?

Také jste podlehli myšlence, že vás detoxikační kúra spasí, zbaví všech těžkostí a způsobí „znovuzrození“ ? Lepší je očekávání nemít...

Sledujte náše celotýdenní tématický plán zaměřený na očistu z různých úhlů pohledu.