Nevědomost je zdroj všech ostatních příčin utrpení

Člověk se nevymaní z vlivu činů tím, že nebude činy podnikat, ani nedojde dokonalosti tím, že se vzdá světa.

Sanskrt – prajazyk nabitý energií

O sanskrtu bylo napsáno mnoho vědeckých publikací a dodnes je zrod sanskrtu diskutovaným tématem mezi indology, lingvisty a dalšími vědními obory. Pro hodiny jógy je však důležité uvědomění, že veškeré mantry a většina starodávných indických textů byla napsána právě v sanskrtu, který je považován za jeden z nejstarších jazyků.

Krišna - Pán s flétnou

Krišna je považován za nejvyššího Pána, který ztělesňuje pravdu, ryzí blaženost, vědomí…Pán pánů. V hinduistickém pantheonu se objevuje jako 8. reinkarnace boha Višnua. V Gítě je Krišnovo zařazení: „Jsem zdrojem všeho, ze Mě vychází veškeré stvoření.“ (X.8)

Sanskrt - duchovní jazyk

Na lekcích jógy často slyšíte slova, kterým nerozumíte. Jsou vyslovována starodávným jazykem jógy, sanskrtem. Seznamte se s jazykem. 

Posvátné písmo

Ve védské literatuře nalezneme množství textů, které se všeobecně nazývají védy. Jsou to nejstarší a nejposvátnější texty indické tradice, k nimž se lidé i v současné době stále vracejí

Pohlazení po duši a inspirace pro praxi

Staré texty jsou bohatstvím, kterému je vhodné věnovat čas. Každý večer nechat rezonovat nějaký verš indické literatury a ...sedne si to tak, jak má!